19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePresa locala câstiga razboiul cu ziarele centrale

Presa locala câstiga razboiul cu ziarele centrale

Ziarele locale au o audienta de aproape trei ori mai mare in mediul local decât cel mai citit cotidian national. Aceasta este concluzia prezentarii agentiei de publicitate ARBOmedia la conferinta „Gândeste National si actioneaza Local!“, eveniment centrat pe importanta presei locale in cadrul campaniilor de comunicare.


Comparativ cu cele mai citite trei cotidiane centrale, Evenimentul Zilei, Jurnalul National si Libertatea, presa locala are o audienta la nivel local de 27% fata de 11%. Conform unui sondaj Insomar realizat in perioada 30 august – 9 septembrie 2005, prezentat in cadrul conferintei, locuitorii din regiunile tarii prefera ziarele locale pentru a afla ce se intâmpla in tara si in lume.


De asemenea, acestia considera ca presa locala ofera cele mai multe informatii din aria lor de interes. Un exemplu edificator in acest sens este Gazeta de Sud, cel mai citit cotidian regional din tara, a carui audienta la nivel local (39%) o depaseste de peste trei ori pe cea a Jurnalului National si a Libertatii si de peste patru ori pe cea a Evenimentului Zilei. Astfel, un anunt publicitar publicat in GdS ajunge la 59% dintre cititorii la nivel local ai Evenimentului Zilei.


Invers, proportia este de doar 14%. In medie, un ziar local ajunge la 44% dintre cititorii cotidianelor centrale. Cresterea audientei presei locale se evidentiaza si in bugetele de publicitate, care au crescut de la 15,3 milioane de euro in perioada ianuarie – aprilie 2005 la 19,5 milioane de euro in aceeasi perioada din 2006.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS