25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateContract de 1,6 milioane de euro, fara licitatie

Contract de 1,6 milioane de euro, fara licitatie

Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) a acordat ieri un contract de modernizare a unui excavator din cariera miniera Rosia, in valoare de cel putin 1,6 milioane de euro, firmei ROMINEX, fara licitatie.


Daniel Burlan, directorul general al SNLO, a spus ca lucrarea s-a atribuit in mod direct, in baza negocierilor cu o firma din Germania, care va asigura piesele de schimb: „Societatea ROMINEX a modernizat, in baza unui contract, doua excavatoare si am hotarât prelungirea contractului“.


Potrivit lui Daniel Burlan, numai valoarea acestora depaseste 1,6 milioane de euro. Lucrarile de modernizare vor incepe la 1 august si vor dura sase luni.


Firma ROMINEX va mai participa la o licitatie de modernizare la cariera Rosiuta, in valoare de peste 80 de milioane de lei noi. Societatea se va prezenta la licitatie in consortiu cu alte firme: POPECI, PETROM, GRIMEX si COMIN.


Fiul fostului subprefect de Gorj, implicat la ROMINEX


Firma ROMINEX s-a ocupat de mai multe lucrari de modernizare de utilaje in sectorul minier din judetul Gorj. La aceasta societate a detinut actiuni si fostul subprefect de Gorj, Eugen Vilceanu, vicepresedintele PSD Gorj, care sustine ca i-a lasat actiunile fiului sau, Dan Vilceanu. Acesta detine si functia de administrator la ROMINEX SA. Societatea are sediul in Timisoara si este condusa de Teofil Ghirasim, fostul director de la AMORIM, unde Eugen Vilceanu a avut functia de director economic.


Familia lui Eugen Vilceanu mai detine firma TREPHO, care se ocupa de vulcanizarea benzilor de transport carbune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS