25.1 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiecte propuse guvernului spre finantare

Proiecte propuse guvernului spre finantare

Consolidarea dealului pe care este construit Complexul arcasilor de la Anena, a podului de peste Jiul de Vest din dreptul localitatii Aninoasa, alimentarea in conditii optime cu energie termica si construirea unui bloc de locuinte pentru mai multe persoane care traiesc la marginea orasului sunt câteva din proiectele pe care reprezentantii orasului Aninoasa s-au decis sa le prezinte si sa ceara finantare de la Guvernul Român. Proiectele urmeaza sa ajunga, saptamâna aceasta, pe masa de lucru a vicepremierului Gheorghe Pogea, dar si la ministrii de resort, pentru ca reparatiile in aceste domenii sunt absolut necesare. „Am decis sa prezentam aceste proiecte celor care ar putea sa ne permita finantarea lor, deoarece sunt lucrari necesare si de interes imediat pentru cei care locuiesc in acest oras“, spune Ilie Botgros, primarul orasului Aninoasa.


Complexul Anena – locul de antrenament al arcasilor, campioni nationali – este in pericol de a se prabusi, din cauza alunecarilor de teren. Aici s-au executat mai multe lucrari de consolidare a dealului pe care este amplasata constructia, dar este necesar si un control avizat al organelor abilitate, care sa dea o solutie pentru stabilitatea platformei. Valoarea proiectului, prin care ar urma sa se realizeze consolidarea, ajunge la 410.352 RON.


Podul de peste Jiu, care ar putea izola populatia orasului Aninoasa, in situatia in care ar ceda din cauza uzurii avansate, costa 1.731.000 RON si proiectul cuprinde largirea si consolidarea sa.


Proiectul privind alimentarea cu energie termica a orasului este considerat de edili ca fiind o prioritate, având in vedere ca, din anul 2007, nu vor mai exista subventii pentru aceste servicii.


Un ultim proiect ii vizeaza pe romii care locuiesc pe strada Vulculesti. Pentru ei, reprezentantii primariei fiind de parere ca trebuie construit un complex de locuinte cu 60 de apartamente. Oamenii ar urma sa se mute la bloc, dupa ce mai multi ani au stat in adevarate cocioabe, amplasate chiar la intrarea in oras.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS