24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTelenovela cu laptopuri

Telenovela cu laptopuri

„Lacrimi la 3 Gigahertzi“ ar putea fi denumita intâmplarea cu iz de telenovela petrecuta zilele trecute la Parchetul de pe lânga Tribunalul Dolj, unde procurorilor de instanta li s-au dat in primire laptopuri, pentru a le fi luate inapoi dupa o jumatate de ora.


In ultimele saptamâni, la toate Parchetele din tara a inceput o ampla actiune de dotare cu tehnica de ultima generatie. Calculatoare, imprimante, copiatoare si multe altele au inceput sa intre in patrimoniul institutiilor in care isi desfasoara activitatea procurorii. Cam la fel se intâmpla si in Dolj. Impartirea laptopurilor, insa, a stârnit un adevarat scandal.


Uite-l, nu e!


La Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova s-au primit câteva laptopuri. Acestea au fost distribuite imediat procurorilor Sectiei judiciare, considerându-se ca trebuie sa le poata lua cu ei in instanta. La fel s-a intâmplat cam la toate Parchetele din Oltenia. Tot cam asa ar fi trebuit sa se intâmple si la Parchetul de pe lânga Tribunalul Dolj. Joia trecuta, la prima ora, procurorii Sectiei judiciare de aici si-au luat in primire laptopurile. Bucurosi ca acum isi pot desfasura mai lesne meseria, având cu ei chiar in sala de judecata o baza de date legislativa accesibila instantaneu, ca pot inregistra in memoria acestor calculatoare depozitiile, magistratii Parchetului doljean si-au instalat deja programele necesare, si-au setat e-mail-urile, insa… Bucuria a fost de scurta durata. Dupa vreo jumatate de ora, surpriza: li s-au cerut inapoi laptopurile.


Lacrimi si durere


Motivatia au aflat-o ulterior: unul dintre sefi – nu dam nume – a facut iures pentru ca nu i s-a dat un asemenea aparat, desi urma sa primeasca in cursul acestei luni un calculator mult mai performant, dar… netransportabil. Unii dintre angajatii institutiei sustin ca ar fi vazut chiar lacrimi in ochii sefului respectiv, insa informatia nu e confirmata oficial, asa ca nu punem prea mare baza pe ea. Cert este, insa, ca laptopurile cu pricina au ajuns in… garaj, pâna la o mai judicioasa redistribuire a acestora, iar procurorii de la Sectia judiciara au inceput deja sa se intereseze de pretul ganterelor. Nu de alta, dar trebuie sa faca muschi. Sa cari un calculator obisnuit, cu monitor cu tot, in fiecare zi pâna la tribunal si inapoi la birou nu e lucru usor…


Am incercat sa aflam si punctul de vedere oficial al acestei institutii, insa purtatorul de cuvânt nu a dorit sa comenteze evenimentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS