10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaSecretarul general al ONU se va întâlni cu Vladimir Putin la Moscova

Secretarul general al ONU se va întâlni cu Vladimir Putin la Moscova

Preşedintele rus Vladimir Putin îl primeşte marţi, la Moscova, pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, la două luni de la declanşarea agresiunii militare ruse contra Ucrainei, informează DPA şi AFP, citate de Agerpres.

Întâlnirea, care va avea loc la Kremlin, se va concentra pe asumarea unui rol diplomatic mai important al Naţiunilor Unite în vederea încetării războiului din Ucraina.

Se va discuta despre facilitarea accesului personalului umanitar al ONU

De asemenea, se va discuta despre facilitarea accesului personalului umanitar al ONU şi crearea de coridoare sigure pentru evacuarea civililor, în particular din oraşul strategic Mariupol, port la Marea Azov asediat de săptămâni de forţele ruse.

Primul punct al agendei vizitei lui Guterres (72 de ani) la Moscova este o întrevedere cu ministrul de externe Serghei Lavrov, prevăzută pentru marţi în jurul prânzului, care va fi urmată de o conferinţă de presă la sediul Ministerului de Externe rus.

Ulterior, Antonio Guterres se va întâlni cu Vladimir Putin la Kremlin.

După vizita în Rusia, secretarul general al Naţiunilor Unite se va deplasa via Polonia în Ucraina

După vizita în Rusia, secretarul general al Naţiunilor Unite se va deplasa via Polonia în Ucraina, unde intenţionează să se întâlnească joi cu preşedintele Volodimir Zelenski.

În ultima perioadă a sporit presiunea asupra lui Guterres pentru a juca un rol mai activ în încheierea conflictului dintre Rusia şi Ucraina. Luni, secretarul general al ONU s-a deplasat în Turcia.

La 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte ”operaţiune militară specială pentru denazificarea” ţării vecine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS