12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoi morți după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Suceava

Doi morți după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Suceava

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit sâmbătă seară în judeţul Suceava, două persoane pierzându-şi viaţa. Ancheta a fost preluată de către organele abilitate, informează News.ro.

Potrivit ISU Suceava, avionul a căzut în zona localităţii Hurjuieni, iar cele două persoane aflate în aeronavă au murit pe loc.

La impactul cu solul, avionul nu a luat foc, precizează oficialii instituţiei.

Victimele accidentului aviatic erau piloți cu experiență

Potrivit publicaţiei Glasul Sucevei, din primele informaţii, victimele accidentului sunt instructorul de zbor Marcel Iliesi, din municipiul Bucureşti, şi afaceristul sucevean Bogdan Constantin Adomniţei, fratele fostului ministrul PDL al Educației, Cristian Adomniţei. 

Bogdan Constantin Adomniţei era arhitect și pilot licențiat. El avea 41 de ani, era căsătorit şi avea o fetiţă în vârstă 4 ani.

Marcel Iliesi este unul din cei mai cunoscuţi instructori din zbor din România. Este fost pilot militar şi de linie, pilot de elicopter, considerat unul din cei mai experimentaţi piloţi din România. Marcel Iliesi locuia la Bucureşti şi avea casă în Ipoteşti.

Acesta avea periodic grupe de piloţi cu care făcea antrenamente la Suceava. Pasionaţii din domeniul zborurilor uşoare spun că nici Adomniţei nu era un pilot chiar începător, având licenţă de zbor de ceva vreme.

Avionul decolase de la Frătăuți.

Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari: „Din păcate, informaţia iniţială se confirmă, sunt două victime decedate de sex masculin. Colegii mei ajunşi la faţa locului nu au găsit probleme deosebite în sensul ca avionul să fie în flăcări, s-a asigurat perimetrul, iar ancheta a fost preluată de organele abilitate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS