27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn avion cu turişti s-a prăbușit în zona liniilor Nazca din Peru

Un avion cu turişti s-a prăbușit în zona liniilor Nazca din Peru

Un avion care transporta turişti pentru un tur al liniilor Nazca, una dintre cele mai populare atracţii turistice din Peru, s-a prăbuşit. Toate cele şapte persoane aflate la bord au murit. Potrivit primelor date confirmate de poliţie, printre cei decedați se numără trei turişti olandezi, informează Digi24.

Avionul s-a prăbuşit în apropiere de aerodromul Maria Reiche din oraşul Nazca, a declarat Juan Tirado, pompier în cadrul Companiei 82 de pompieri. Potrivit acestuia, nu există supravieţuitori.

Şeful poliţiei din Nazca, Edgar Espinoza, a precizat că avionul a luat foc după ce s-a prăbuşit.

Aero Santos, compania de turism care deţine avionul, a declarat că aeronava transporta cinci turişti, un pilot şi un copilot, potrivit The Guardian, citat de Mediafax. Este vorba de trei olandezi, doi turişti din Chile şi cei doi piloți, ambii peruani.

Liniile Nazca, una dintre cele mai populare atracţii turistice din Peru, este un sit din patrimoniul mondial UNESCO care găzduieşte sute de geoglife gigantice datând de peste 2.000 de ani. Este vorba despre figuri care includ o pasăre colibri, o maimuţă, un păianjen, un pelican şi o balenă.

Regiunea protejată care se află la aproximativ 450 de kilometri sud de capitala Lima, între oraşele Nazca şi Palpa, este adesea privită de turişti din aer pentru a obţine cea mai bună privelişte a uriaşelor figuri antice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS