7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGrecia: 6 arestați și 59 de reținuți în urma violențelor dintr-un liceu

Grecia: 6 arestați și 59 de reținuți în urma violențelor dintr-un liceu

Poliția din nordul Greciei a arestat șase persoane și a reținut cel puțin 59 de persoane în urma ciocnirilor care a avut loc într-un liceu din Salonic. Polițiștii au tras cu gaze lacrimogene după ce tineri neo-naziști au început să arunce cu pietre și cocktailuri Molotov asupra lor.

Tinerii au intrat într-un liceu profesional din Salonic și au aruncat cu cocktailuri Molotov, rachete și pietre la o adunare rivală organizată de grupuri de studenți universitari de stânga împotriva reformelor educației guvernamentale. Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a sparge evenimentul, deoarece cursurile de la școală erau în desfășurre. O aripă de tineri din grupul de extremă dreapta Golden Dawn își exprimase susținerea pentru contramanifestație. Un tribunal grec a decis anul trecut că partidul de extremă dreaptă funcționează ca o organizație criminală.


Grupurile de stânga au protestat apoi împotriva violenței, iar poliția din Salonic a tras gaz lacrimogen și grenade de asomare pentru a împiedica un grup de dreapta să atace protestatarii. Alte 19 persoane au fost reținute, potrivit ABC News. Doi elevi au fost răniţi şi duşi la spital.
Un tribunal grec a decis anul trecut că partidul de extremă dreapta funcționează ca o organizație criminală și a condamnat membrii conducerii sale, inclusiv foști parlamentari, la până la 13 ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS