30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Șapte morți în urma unui atac la o zi de naștere

(VIDEO) Șapte morți în urma unui atac la o zi de naștere

-

Șapte persoane au murit, duminică, după ce un individ a deschis focul în timpul unei petreceri aniversare în statul american Colorado, potrivit The Guardian.

Poliţia din Colorado Springs a primit dimineaţa un apel de urgenţă dintr-un parc de rulote, unde a găsit şase adulţi ucişi de gloanţe şi un bărbat grav rănit.

Acesta din urmă a fost dus la spital, unde a murit din cauza rănilor sale.

Primele elemente ale anchetei au dezvăluit că focurile de armă au izbucnit într-una din rulote, unde mai multe familii erau adunate pentru a sărbători o zi aniversară.

“Suspectul, iubitul unei femei figurând printre victime, a mers la faţa locului cu maşina, a început să tragă asupra oaspeţilor şi apoi s-a sinucis”, a precizat poliţia într-un comunicat.

Motivația gestului criminal este anchetată.

Niciunul dintre copiii prezenţi nu a fost rănit.

„Mi se frânge inima pentru familiile care au pierdut pe cineva iubit și pentru copiii care și-au pierdut părinții”, a declarat șeful poliției din Colorado Springs, Vince Niski, într-un comunicat.

SUA au cunoscut în ultimele săptămâni o serie de atacuri armate.

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat luna trecută că violenţa armată în Statele Unite este o ‘epidemie’ şi o ‘ruşine internaţională’.

Peste 43.000 de decese cu arme de foc au fost înregistrate în Statele Unite anul trecut, inclusiv sinucideri, potrivit datelor prezentate de Gun Violence Archive, o asociaţie de cercetare asupra violenţelor cu arme de foc.

A fost unul dintre cele mai sângeroase atacuri din Colorado, după ce pe 22 martie, un bărbat a ucis 10 persoane într-supermarket Boulder, 22 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Slatina, singurul municipiu reşedinţă de judeţ din Oltenia, pierdut...

Slatina este singurul municipiu reşedinţă de judeţ din Oltenia...

ȘTIRI GdS