14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentA predat poliţiştilor un portofel găsit pe o stradă din Calafat

A predat poliţiştilor un portofel găsit pe o stradă din Calafat

Un tânăr de 29 de ani, din Calafat, a dus la poliţie un portofel pe care l-a găsit pe o stradă din localitate. Portofelul conţinea 100 de euro, 280 de lei, carduri bancare şi documente. În ultima perioadă, mai multe persoane din Calafat au dus la poliţie portofele găsite pe străzile din municipiu.

Potrivit oamenilor legii, tânărul de 29 de ani s-a prezentat la Poliţia Municipiului Calafat în cursul zilei de miercuri. „Ieri, 27 ianuarie, un tânăr de 29 de ani, din Calafat s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Calafat pentru a preda un portofel găsit pe strada Tudor Vladimirescu din localitate.

În scurt timp, polițiștii au identificat proprietarul de drept, o tânără de 26 de ani, comuna Cetate. Acesteia i-a fost restituit portofelul care continea sumele de 100 Euro, 281 lei, mai multe carduri de cumpărături, carduri bancare, cardul de sănătate, carte de identitate şi permis de conducere.

Gestul bărbatului care s-a prezentat la sediul poliţiei pentru a preda un portofel găsit, este unul care să amintească încă o dată, ce înseamnă spiritul civic şi responsabilitatea”, au precizat oamenii legii.

Portofele găsite în Calafat

Anul trecut, pe 12 august, un bărbat de 55 de ani le preda poliţiştilor un portofel găsit pe o bancă. Poliţiştii au constatat că în portofelul găsit de bărbatul de 55 de ani se aflau sumele de 100 euro şi 17 lei, dar şi documente şi carduri bancare.
După două zile, pe 14 august 2020, un alt bărbat din Calafat a mers la poliţie şi a dus portofelul pierdut de o bătrână de 71 de ani. Şi de data acesta poliţiştii s-au declarat suprinşi de spiritul civic dat dovadă de calafeteni.

„În ziua de 12 august, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat aplaudau gestul unui bărbat de 55 de ani, din Calafat care s-a prezentat la sediul poliţiei pentru a preda un portofel găsit. Gestul bărbatului a creat un precedent, fiind luat ca exemplu de către cetăţenii Municipiului Calafat. Astfel, în ziua de 14 august, un alt bărbat, de 46 de ani, din Calafat, s-a prezentat la sediul poliţiei pentru a preda un portofel găsit ce aparţine unei bătrâne de 71 de ani, din localitate. Portofelul conţinea carduri de sănătate, documente de identitate, facturi şi suma de 36 de lei. Gestul bărbatului a fost apreciat de bătrână”, au susţinut oamenii legii.

Încă două portofele predate poliţiştilor din Calafat

Tot în august 2020, la poliţia din Calafat a mers şi un tânăr de 29 de ani, din Ciupercenii Noi. Acesta a găsit un portofel pierdut de tânăr de 29 de ani, din Calafat. Portofelul pierdut a fost predat de poliţişti mamei tânărului care îl pierduse.

În aceeaşi lună, un bărbat de 46 de ani a mers la poliţie şi a predat suma de 2.400 de lei. Oamenii legii spun că banii fuseseră uitaţi de o persoană în fanta unui bancomat din localitate.

În noiembrie, o tânără de 19 ani, din satul Smîrdan, comuna Ciupercenii Noi s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Calafat pentru a preda un portofel găsit pe o stradă din localitate. În portofel se aflau un card bancar cu codul PIN scris pe el, carduri de sănătate,  documente de identitate și o sumă de bani.

Recomandările poliţiştilor

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu ţină în portofel şi codurile PIN ale cardurilor bancare ori alte date de autentificare.

De asmenea, oamenii legii amintesc că însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS