17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: O tânără a găsit un portofel pe care l-a predat la Poliție

Dolj: O tânără a găsit un portofel pe care l-a predat la Poliție

La Calafat, în localitatea doljeană unde cetățenii au demonstrat că faptele bune sunt o normalitate, și tinerii se înscriu pe lista responsabilității și a spiritului civic.

În cursul zilei de ieri, o tânără de 19 ani, din satul Smîrdan, comuna Ciupercenii Noi s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Calafat pentru a preda un portofel găsit pe o stradă din localitate.

În portofel se aflau un card bancar cu codul PIN scris pe el, carduri de sănătate,  documente de identitate și o sumă de bani.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că portofelul apaţine unei femei de 62 de ani, din Calafat care a declarat că l-a pierdut în împrejurări necunoscute.

Astfel, postofelul a ajuns în posesia proprietarului care a aplaudat gestul tinerei, aceasta s-a bucurat de apreciere și din partea polițiștilor, iar polițiștii au înteles că eforturile depuse nu sunt în zadar.

Când o faptă bună crează un precedent, înseamnă ca s-a înțeles mesajul transmis.

Recomandăm cetăţenilor să nu ţină în portofel şi datele referitoare la codul PIN al cardurilor bancare sau alte asemenea date de autentificare.

Totodată, amintim că, din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS