17.9 C
Craiova
vineri, 18 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment A dus la poliţie un portofel găsit pe o bancă

A dus la poliţie un portofel găsit pe o bancă

Un bărbat de 55 de ani, din Calafat, a dus la poliţie un portofel pe care l-a găsit pe o bancă amplasată în fața pieței agroalimentare din localitate. Poliţiştii doljeni îi mulţumesc bărbatului pentru gestul său şi vin cu o serie de recomandări.

Poliţiştii doljeni spun că în portofelul găsit de bărbatul de 55 de ani se aflau sumele de 100 euro şi 17 lei, dar şi documente şi carduri bancare.

„Ieri, 12 august, un bărbat de 55 de ani, din Calafat s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Calafat pentru a preda un portofel găsit pe o bancă situată în fața pieței agroalimentare din Calafat. În scurt timp, polițiștii au identificat proprietarul de drept. Acesta este un bărbat de 33 de ani, comuna Ghidici, căruia i-a fost restituit portofelul care conţinea sumele de 100 de euro, și 17 lei, precum și documente de identitate, permis de conducere, carduri bancare și carduri de sănătate”, au precizat oamenii legii.

Recomandările poliţiştilor

Reprezentanţii IPJ Dolj au salutat gestul bărbatului de 55 de ani. Oamenii legii recomandă cetăţenilor să nu păstreze codurile pin ale cardurilor bancare în portofel.

„Recomandăm cetăţenilor să nu ţină în portofel şi datele referitoare la codul PIN al cardurilor bancare sau alte asemenea date de autentificare. Totodată, amintim că, din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune”, au mai precizat poliţiştii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tânăr încarcerat pentru furt, în Penitenciarul Târgu Jiu

Un bărbat condamnat pentru furt a fost...

ȘTIRI GdS

Un diplomat american la București, jefuit pe stradă

Un diplomat american a fost jefuit aseară pe o stradă din Capitală. Este vorba despre un consul de la Ambasada Statelor Unite...

Probleme la Vâlcea înaintea meciului cu Odense: trei cazuri...

Jucătoarele echipei SCM Vâlcea, Kristina Liscevic şi Mireya Gonzalez Alvarez, dar şi antrenorul secund Gorna Kurtes au fost depistaţi pozitiv la COVID-19....

La nivel mondial s-a trecut pragul de 30 de...

Pe plan mondial, a fost atins pragul de 30 de milioane de infecții cu temutul virus SARS-CoV-2, relatează BBC, citând datele Universității Johns...

Minunea de la Dăbuleni. Autobuze electrice în „patria pepenilor“

Autobuze electrice în „patria pepenilor“. Dăbuleniul va avea în curând transport public local cu autobuze electrice, trei la număr.

Ion Prioteasa a spus adio Consiliului Județean Dolj

Ion Prioteasa a spus adio Consiliului Județean Dolj, după 16 ani de mandat. El a condus joi ultima ședința ordinară din actualul legislativ.

Se semnează contractele pentru varianta ocolitoare și podul de...

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat constructorii pentru două obiective din județul Gorj. Este vorba de varianta ocolitoare a...