2.5 C
Craiova
vineri, 4 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Sub control judiciar pentru un jaf la o sală de jocuri

Sub control judiciar pentru un jaf la o sală de jocuri

Judecătoria Craiova a dispus, marţi, plasarea sub control judiciar a unui craiovean de 20 de ani, acuzat că a jefuit o sală de jocuri de noroc din cartierul Valea Roşie. Potrivit anchetatorilor, tânărul a reuşit să plece cu suma de 8.000 de lei. Jaful a avut loc la începutul lunii octombrie 2019, iar inculpatul a fost arestat preventiv pe 5 decembrie. Tânărul de 20 de ani este judecat pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Craioveanul de 20 de ani a fost reţinut de oamenii legii la începutul lunii decembrie 2019. Acesta a fost acuzat de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, după ce ar fi comis un jaf la o sală de jocuri de noroc din cartierul Valea Roşie. Jaful a avut loc în noaptea de 2 spre 3 octombrie 2019.

„Poliţiştii Secţiei 3 Craiova au identificat un bărbat de 20 de ani, din Craiova, bănuit de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Oamenii legii au stabilit faptul că acesta, în noaptea de 2 spre 3 octombrie, în jurul orei 00.30, ar fi pătruns într-o sală de jocuri de noroc, din Craiova. A ameninţat operatoarea, fără a exercita acte de violenţă asupra acesteia, şi a sustras suma de 8.000 de lei“, au precizat atunci reprezentanţii IPJ Dolj.

Oamenii legii au mai susţinut că, în momentul jafului, tânărul purta un hanorac cu glugă. În plus, avea faţa acoperită cu o eşarfă.

Sub control judiciar după 8 luni de arest preventiv şi la domiciliu

Craioveanul de 20 de ani a fost arestat preventiv pe data de 5 decembrie 2019. Ulterior, pe 27 ianuarie, inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 15 septembrie.
La sfârşitul lunii mai, Judecătoria Craiova a admis o cerere formulată de inculpat. Instanţa a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.
Inculpatul a stat în arest la domiciliu până săptămâna acesta. Marţi, aceeaşi instanţă a dispus plasarea sub control judiciar a craioveanului de 20 de ani.
„Dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Ciucure Sergiu prin încheierea pronunţată la data de 26.05.2020 în dosarul 2262/215/2020/a4 cu măsura preventivă a controlului judiciar”, se arată în hotărârea instanţei.

Tâlhăria calificată

Potrivit Codului Penal, tâlhăria calificată este cea săvârșită în mai multe împrejurări: prin folosirea unei arme ori substanțe explozive, de o persoană mascată sau în timpul nopții. Şi tâlhăria comisă într-un mijloc de transport sau prin violare de domiciliu. Tâlhăria calificată se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

CSO Filiași | Florin Spânu: „Felicit jucătorii și staff-ul...

Formația CSO Filiași nu s-a ținut de glume la începutul campionatului de la Liga 3, atunci când anunța că vrea promovarea. A...

Digitalizarea din Dolj: Directorii au primit de la ISJ...

Digitalizarea din Dolj: Directorii au primit de la ISJ o notă telefonică scrisă cu pixul

ISJ Dolj cumpără laptop-uri de 436.000 de euro

ISJ Dolj cumpără laptop-uri de 436.000 de euro

Craiovean judecat pentru ultraj, ținut în arest la domiciliu

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, ieri, să menţină măsura arestului la domiciliu faţă de un craiovean acuzat că a condus fără permis şi a lovit cu mașina un polițist care încerca să-l tragă pe dreapta. Fapta a fost comisă de inculpat în ianuarie 2018, pe când avea 16 ani. Inculpatul a fost arestat preventiv pe 22 ianuarie 2018, iar în iunie, același an, a fost plasat în arest la domiciliu. Măsura preventivă a fost prelungită de instanțe până în prezent.

Șofer acuzat de tentativă de omor, în arest

Instanțele din Craiova au prelungit mandatul de arestare preventivă emis pe numele unui craiovean de 40 de ani, acuzat de tentativă de omor şi conducere sub influenţa alcoolului. Bărbatul a fost arestat pe 13 iulie, iar de atunci nu a ieșit din arest. Anchetatorii susțin că, pe 12 iulie, inculpatul s-a urcat băut la volan. În timp ce era urmărit de poliţişti, a provocat un accident în urma căruia trei persoane au fost rănite.

Canalizarea stradală „trece” prin subsolul blocului

Subsolul blocului H4 din cartierul Rovine/foto: Claudiu Tudor