12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSub control judiciar pentru un jaf la o sală de jocuri

Sub control judiciar pentru un jaf la o sală de jocuri

Judecătoria Craiova a dispus, marţi, plasarea sub control judiciar a unui craiovean de 20 de ani, acuzat că a jefuit o sală de jocuri de noroc din cartierul Valea Roşie. Potrivit anchetatorilor, tânărul a reuşit să plece cu suma de 8.000 de lei. Jaful a avut loc la începutul lunii octombrie 2019, iar inculpatul a fost arestat preventiv pe 5 decembrie. Tânărul de 20 de ani este judecat pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Craioveanul de 20 de ani a fost reţinut de oamenii legii la începutul lunii decembrie 2019. Acesta a fost acuzat de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, după ce ar fi comis un jaf la o sală de jocuri de noroc din cartierul Valea Roşie. Jaful a avut loc în noaptea de 2 spre 3 octombrie 2019.

„Poliţiştii Secţiei 3 Craiova au identificat un bărbat de 20 de ani, din Craiova, bănuit de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Oamenii legii au stabilit faptul că acesta, în noaptea de 2 spre 3 octombrie, în jurul orei 00.30, ar fi pătruns într-o sală de jocuri de noroc, din Craiova. A ameninţat operatoarea, fără a exercita acte de violenţă asupra acesteia, şi a sustras suma de 8.000 de lei“, au precizat atunci reprezentanţii IPJ Dolj.

Oamenii legii au mai susţinut că, în momentul jafului, tânărul purta un hanorac cu glugă. În plus, avea faţa acoperită cu o eşarfă.

Sub control judiciar după 8 luni de arest preventiv şi la domiciliu

Craioveanul de 20 de ani a fost arestat preventiv pe data de 5 decembrie 2019. Ulterior, pe 27 ianuarie, inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 15 septembrie.
La sfârşitul lunii mai, Judecătoria Craiova a admis o cerere formulată de inculpat. Instanţa a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.
Inculpatul a stat în arest la domiciliu până săptămâna acesta. Marţi, aceeaşi instanţă a dispus plasarea sub control judiciar a craioveanului de 20 de ani.
„Dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Ciucure Sergiu prin încheierea pronunţată la data de 26.05.2020 în dosarul 2262/215/2020/a4 cu măsura preventivă a controlului judiciar”, se arată în hotărârea instanţei.

Tâlhăria calificată

Potrivit Codului Penal, tâlhăria calificată este cea săvârșită în mai multe împrejurări: prin folosirea unei arme ori substanțe explozive, de o persoană mascată sau în timpul nopții. Şi tâlhăria comisă într-un mijloc de transport sau prin violare de domiciliu. Tâlhăria calificată se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS