17.9 C
Craiova
vineri, 18 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Sub control judiciar pentru un jaf la o sală de jocuri

Sub control judiciar pentru un jaf la o sală de jocuri

Judecătoria Craiova a dispus, marţi, plasarea sub control judiciar a unui craiovean de 20 de ani, acuzat că a jefuit o sală de jocuri de noroc din cartierul Valea Roşie. Potrivit anchetatorilor, tânărul a reuşit să plece cu suma de 8.000 de lei. Jaful a avut loc la începutul lunii octombrie 2019, iar inculpatul a fost arestat preventiv pe 5 decembrie. Tânărul de 20 de ani este judecat pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Craioveanul de 20 de ani a fost reţinut de oamenii legii la începutul lunii decembrie 2019. Acesta a fost acuzat de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, după ce ar fi comis un jaf la o sală de jocuri de noroc din cartierul Valea Roşie. Jaful a avut loc în noaptea de 2 spre 3 octombrie 2019.

„Poliţiştii Secţiei 3 Craiova au identificat un bărbat de 20 de ani, din Craiova, bănuit de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Oamenii legii au stabilit faptul că acesta, în noaptea de 2 spre 3 octombrie, în jurul orei 00.30, ar fi pătruns într-o sală de jocuri de noroc, din Craiova. A ameninţat operatoarea, fără a exercita acte de violenţă asupra acesteia, şi a sustras suma de 8.000 de lei“, au precizat atunci reprezentanţii IPJ Dolj.

Oamenii legii au mai susţinut că, în momentul jafului, tânărul purta un hanorac cu glugă. În plus, avea faţa acoperită cu o eşarfă.

Sub control judiciar după 8 luni de arest preventiv şi la domiciliu

Craioveanul de 20 de ani a fost arestat preventiv pe data de 5 decembrie 2019. Ulterior, pe 27 ianuarie, inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 15 septembrie.
La sfârşitul lunii mai, Judecătoria Craiova a admis o cerere formulată de inculpat. Instanţa a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.
Inculpatul a stat în arest la domiciliu până săptămâna acesta. Marţi, aceeaşi instanţă a dispus plasarea sub control judiciar a craioveanului de 20 de ani.
„Dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Ciucure Sergiu prin încheierea pronunţată la data de 26.05.2020 în dosarul 2262/215/2020/a4 cu măsura preventivă a controlului judiciar”, se arată în hotărârea instanţei.

Tâlhăria calificată

Potrivit Codului Penal, tâlhăria calificată este cea săvârșită în mai multe împrejurări: prin folosirea unei arme ori substanțe explozive, de o persoană mascată sau în timpul nopții. Şi tâlhăria comisă într-un mijloc de transport sau prin violare de domiciliu. Tâlhăria calificată se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Un diplomat american la București, jefuit pe stradă

Un diplomat american a fost jefuit aseară pe o stradă din Capitală. Este vorba despre un consul de la Ambasada Statelor Unite...

Probleme la Vâlcea înaintea meciului cu Odense: trei cazuri...

Jucătoarele echipei SCM Vâlcea, Kristina Liscevic şi Mireya Gonzalez Alvarez, dar şi antrenorul secund Gorna Kurtes au fost depistaţi pozitiv la COVID-19....

La nivel mondial s-a trecut pragul de 30 de...

Pe plan mondial, a fost atins pragul de 30 de milioane de infecții cu temutul virus SARS-CoV-2, relatează BBC, citând datele Universității Johns...

Minunea de la Dăbuleni. Autobuze electrice în „patria pepenilor“

Autobuze electrice în „patria pepenilor“. Dăbuleniul va avea în curând transport public local cu autobuze electrice, trei la număr.

Ion Prioteasa a spus adio Consiliului Județean Dolj

Ion Prioteasa a spus adio Consiliului Județean Dolj, după 16 ani de mandat. El a condus joi ultima ședința ordinară din actualul legislativ.

Se semnează contractele pentru varianta ocolitoare și podul de...

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat constructorii pentru două obiective din județul Gorj. Este vorba de varianta ocolitoare a...