18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisStartul perfect la Roma! Simona Halep, peste Alize Cornet la Foro Italico

Startul perfect la Roma! Simona Halep, peste Alize Cornet la Foro Italico

Start excelent pentru Simona Halep la Roma! Sportiva noastră a învins-o într-un final pe Alize Cornet, în primul tur de la Foro Italico, scor 6-4, 6-4 şi a pus capăt unei serii „negre“ în faţa jucătoarei din Franţa. Victoria este una de moral pentru Simona, care păşeşte cu dreptul la competiţia unde, în 2021, a suferit o accidentare teribilă.

Primul set al întâlnirii a fost unul extrem de ciudat, cu schimbări bruşte de evoluţie şi de scor. S-a început, practic, cu trei break-uri, două reuşite de Halep şi unul de adversara din Hexagon. Din acel moment, au urmat trei game-uri perfecte al Simonei, care părea că s-a desprins decisiv în set la 5-1. Doar că, relaxarea şi-a spus cuvântul, iar franţuzoaica a recuperat game după game. La scorul de 5-4, românca a gestionat perfect fiecare minge de pe propriul serviciu şi a închis setul.

În partea a doua a meciului s-a mers cap la cap doar până la 2-2, când Simona a luat din nou iniţiativa şi a trecut în faţă. Forehand-ul româncei a funcţionat foarte bine, dar şi lungurile de linie au avut efect în multe momente. S-a ajuns, uşor-uşor, la 5-2, moment în care, la fel ca în primul set, sportiva din Franţa a replicat. Aceasta a ajuns, din nou, la un game în spatele lui Halep (4-5), dar nu a mai avut puterea de a răspunde unui nou serviciu puternic. S-a încheiat cu un dublu 6-4 în favoarea Simonei, care porneşte aşa cum îşi dorea la turneul italian.

Abia al doilea succes cu Cornet

Până acum, Simona Halep s-a întâlnit cu Alize Cornet de 5 ori, iar românca s-a impus o singură dată, în urmă cu aproape 10 ani, la Sofia în 2013. De atunci au mai urmat 3 meciuri în care franțuzoaica s-a impus (Dubai 2014, Madrid 2015 și Melbourne 2022). Ele s-au mai întâlnit o dată și în 2011, la Monterrey, când tot franțuzoaica s-a impus.

În turul al doilea, misiunea Simonei va fi una mult mai complicată. Românca se va duela cu Danielle Collins, americanca în vârsta de 28 de ani.

Traseul Simonei Halep este destul de dificil la Roma. Dacă trece de primele două tururi, ea ar urma să se întâlnească fie cu Belinda Bencic, favorita numărul 12, fie cu Amanda Anisimova. Pe aceeași parte de tablou se mai află și Iga Swiatek, Viktoria Azarenka, Emma Răducanu, Anett Kontaveit sau Aryna Sabalenka.

Citeşte şi: Gabi Ruse s-a accidentat şi s-a retras în ultimul tur al calificărilor de la Roma

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS