0.6 C
Craiova
vineri, 1 decembrie, 2023
Știri de ultima orăSportHandbalConstantin Din: „Obiectivul României la Campionatul Mondial este clasarea pe locurile 1-7“

Constantin Din: „Obiectivul României la Campionatul Mondial este clasarea pe locurile 1-7“

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Constantin Din, a anunţat obiectivul echipei naţionale feminine a României la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia şi Suedia. Fetele noastre trebuie să se claseze pe unul dintre locurile 1-7, pentru a putea participa la turneul preolimpic care să-i permită participarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

„Avem speranţe mari la Campionatul Mondial şi suntem încrezători într-un rezultat bun. Sperăm să ne situăm pe unul dintre locurile 1-7. Acesta este obiectivul stabilit pentru a putea să participăm în grupele pentru calificarea la Jocurile Olimpice“, a declarat Din, citat de Agerpres.

Preşedintele FRH a mai afirmat că toate cele trei adversare din Grupa E, în speţă Danemarca, Serbia şi Chile, sunt echipe puternice. El crede însă că România se poate califica în grupele principale.

„Întotdeauna primul meci va fi cel mai dificil, apoi următoarele. Toate meciurile de la Mondial vor fi dificile. Noi trebuie să le abordăm pe toate cu încredere şi multă ambiţie. Noi ne ducem acolo încrezători să ne încadrăm în locurile 1-7. Dacă nu trecem nici de grupă…“, a mai spus Constantin Din.

România face parte din Grupa E a Campionatului Mondial de handbal feminin, care va avea loc între 29 noiembrie şi 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia. Urmează să înfrunte în ordine Chile (1 decembrie), Serbia (3 decembrie) şi Danemarca (5 decembrie).

Meciurile din Grupa E se vor disputa în oraşul danez Herning.

Clasarea pe locurile 2-7 la Campionatul Mondial ar permite echipei României să se califice la turneele preolimpice. Acestea vor avea loc în luna martie a anului viitor, campioana mondială având locul asigurat la JO. Pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, România trebuie să se claseze pe unul dintre primele două locuri la turneul preolimpic.

România este singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

Trofeul Carpaţi va avea loc în perioada 23-25 noiembrie, în TeraPlast Arena din Bistriţa. Va fi ultimul test al tricolorelor înaintea Campionatului Mondial. Lotul României s-a reunit pe 20 noiembrie sub comanda selecţionerului Florentin Pera şi a secundului Bogdan Burcea. România va întâlni în ordine Elveţia (23 noiembrie, 17.30), Portugalia (24 noiembrie, ora 19.30) şi Austria (25 noiembrie, ora 17.30).

Citeşte şi: Preliminarii Euro 2024 | Italia, Cehia şi Slovenia şi-au câştigat prezenţa la turneul final

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS