12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalAtât de aproape! România a avut șansa victoriei cu Norvegia, dar nu a profitat pe final

Atât de aproape! România a avut șansa victoriei cu Norvegia, dar nu a profitat pe final

Naționala de handbal a României a reușit un meci incredibil cu Norvegia, una dintre cele mai bune formații din lume. Timp de 45 de minute am jucat de la egal la egal cu echipa scandinavă și am sperat la un rezultat mare. Acesta nu a venit, pentru că finalul a fost mai bine gestionat de mult mai experimentata grupare nordică. S-a încheiat 28-20 pentru Norvegia, care merge în grupa principală cu patru puncte. De partea cealaltă, tricolorele s-au calificat în faza următoare a competiției de pe poziția a treia, dar fără niciun punct.

România a făcut o primă repriză fantastică, poate cea mai bună din ultimii doi ani, chiar de la victoria uriașă cu aceeași națională a Norvegiei, din Franța. Fetele noastre au intrat pe teren extrem de motivate și fără pic de „frică“ în fața unei mașinării de handbal, care le-a distrus pe Germania și Polonia. De asemenea, o remarcă la naționala lui Burcea este că sportivele au făcut mult mai puține greșeli față de partidele precedente și nu le-au lăsat adversarelor prea multe spații libere. Apărarea a fost una agresivă și, totodată, precisă, iar în atac le putem evidenția pe Eliza Buceschi și Cristina Neagu. Eliza a fost foarte inspirată cu aruncările de la șold și a avut câtvea reușite spectaculoase, în timp ce Cristina și-a asumat rolul de lider, înscriind de la distanță cu lovituri puternice și bine plasate.

Norvegia, luată puțin prin surpridere

Așa cum puțină lume se aștepta, meciul a debutat sub semnul echilibrului, deși formația nordică pornea ca favorită certă. S-a mers cap la cap până la scorul de 5-5, când nordicele au reușit să se desprindă la trei goluri, după o eliminare în tabăra noastră. Chiar și așa, România nu a renunțat, a reușit să restabilească egalitatea la opt și să reintre din nou în meci. Formația lui Hergeirsson și-a continuat ofensiva și, cu 10 minute înainte de pauză, părea că s-a desprins deja în câștigătoare. Doar că, finalul primei părți a fost unul surprinzător, iar fetele noastre au marcat gol după gol, până când tabela a indicat, din nou, un scor egal (13-13). Menționăm că naționala scandinavă a nimerit de cinci ori bara în primele 30 de minute.

De la egal la egal, până pe final…

Repriza secundă a debutat cu nu mai puțin de opt ratări, câte patru de fiecare parte. Din păcate, nu am reuțit să profităm de toate paradele extraordinare ale Denisei Dedu, care i-a luat locul cu brio Yuliei Dumanska. În minutul 40, a venit și rândul nostru să trecem la conducere, după un alt gol reușit de pivotul Lorena Ostase. Tensiunea a crescut treptat și s-a simțit o oarecare agitație și precipitare și în jocul Norvegiei. La scorul de 17-17, scandinavele s-au distanțat la trei goluri și datorită portarului Lunde, care a parat două lovituri de la șapte metri. Din păcate, a fost momentul decisiv al meciului, pentru că handbalistele noastre nu au mai avut puterea psihică și fizică să mai revină, iar partida s-a încheiat 28-20 în favoarea Norvegiei.

Denisa Dedu a făcut o repriză secundă senzațională, cu foarte multe parade, chiar duble parade și a reușit să mențină, timp de multă vreme, speranțe în tabăra României. Doar că, și adversara sa directă, Lunde, a reușit să închidă poarta, iar Norvegia a fost mai clară în atacuri pe final.

România: Dumanska, Dedu, Măzăreanu – Buceschi (4), Popa, Dincă, Dindiligan, Iuganu (1), Neagu (4), Laslo (2), Ostase (6), Polocoșer, L. Popa (3), Savu, Seraficeanu, Subțirică. Selecționer: Burcea.

Norvegia: Arntzen, Aune (2), Breistol, Dale (5), Frafjord, Granlund, Herrem (6), Jacobsen, Kristiansen (2), Loke (1), Lunde, Mork (4), Oftedal (5), Reistad (1), Skogrand (1), Solberg. Antrenor: Hergeirsson.

În cel de-al doilea meci al grupei, Germania a încheiat la egalitate cu Polonia, scor 21-21 și a avansat în grupa principală cu două puncte.

Program meciuri, a treia etapă din grupe:

Grupa B:

Luni, 7 decembrie: Spania – Cehia 27-24, ora 21.30: Rusia – Suedia 30-26;
Clasament: 1. Rusia 6 (85:70), 2. Suedia 3 (76:76), 3. Spania 3 (72:76), 4. Cehia 0 (69:78).

Grupa D:

Luni, 7 decembrie: Germania – Polonia 21-21, Norvegia – România 28-20;
Clasament: 1. Norvegia 6 (105:65), 2. Germania 3 (66:83), 3. România 2 (67:72), 4. Polonia 1 (67:84).

Grupa A:

Marți, 8 decembrie – ora 19.15: Muntenegru – Slovenia, ora 21.30: Danemarca – Franța;
Clasament: 1. Danemarca 4 (58:42), 2. Franța 4 (51:40), 3. Muntenegru 0 (42:52), 4. Slovenia 0 (40:57).

Grupa C:

Marți, 8 decembrie – ora 19.15: Croația – Serbia, ora 21.30: Olanda – Ungaria;
Clasament: 1. Croația 4 (51:47), 2. Ungaria 2 (60:50), 3. Serbia 2 (55:63), 4. Olanda 0 (50:56).

Citește și: Grupă bună pentru România în preliminariile pentru Mondiale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS