10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / Olanda, noua campioană mondială

Handbal (f) / Olanda, noua campioană mondială

Naționala de handbal feminin a Olandei a devenit, în premieră, campioană mondială, după ce a învins la ultima fază reprezentativa Spaniei, scor 30-29. Ibericele au început mai bine partida, însă au pierdut din turație și au fost depășite de batave (care au avut și cinci goluri avantaj). Spania a avut ocazia atacului decisiv, însă Tess Wester a reușit o paradă fantastică. În cele din urmă, arbitrii au oferit o aruncare de la 7 metri, după ce ibericele au oprit contraatacul.

În urma trimfului de la Campionatul Mondial, Olanda a obținut și calificarea la Jocurile Olimpice.

Norvegia, adversara de top a României la turneul preolimpic

Echipa Rusiei a cucerit medaliile de bronz la ediţia 2019 a Campionatului Mondial de handbal feminin, în Japonia. Trupa lui Ambros Martina a învins, duminică, în finala mică de la Kumamoto, echipa Norvegiei, cu scorul de 33-28 (18-15).

Ana Viahireva a marcat nouă goluri pentru Rusia, Ksenia Makeeva şi Iulia Managarova au reuşit câte patru, în timp ce Ana Sena, Iaroslava Frolova şi Elena Mihailicenko au marcat câte trei.

Astfel, în urma acestui rezultat, Norvegia va fi adversara României la turneul preolimpic din luna martie. Alături de medaliata cu bronz la Campionatul Mondial, din grupa României mai fac parte Muntenegru şi Coreea de Nord. România a încheiat pe locul 12 turneul final din Japonia.

Citeşte şi: Memorialul „Paul Stuparu” aşteaptă primul fluier

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS