20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalTomas Ryde: Sunt şanse sub 20 la sută să o avem pe Neagu la CM din Japonia

Tomas Ryde: Sunt şanse sub 20 la sută să o avem pe Neagu la CM din Japonia

Naționala feminină de handbal a României s-a reunit la Cluj-Napoca pentru un stagiu de pregătire în vederea participării la Campionatul Mondial (CM) din Japonia. Problema principală a tricolorelor este absența Cristinei Neagu, care încă nu s-a refăcut după accidentare.

Selecționerul Tomas Ryde a precizat că sunt șanse foarte mici ca jucătoarea să facă parte din lotul primei reprezentative la turneul final.

„Genunchiul e încă slăbit şi are dureri. A început uşor pregătirea, dar apar tot timpul dureri. A făcut câteva investigaţii suplimentare în Austria, însă nu e uşor de aflat cauza durerilor. Săptămâna trecută s-a simţit mai bine, dar trebuie să o luăm treptat şi cu grijă. Când eram la club, la CSM, se aştepta se revină să joace la final de august, apoi s-a prelungit termenul pe finalul lunii septembrie, iar acum e deja octombrie şi nu avem schimbări majore în bine. Genunchiul dă semne de slăbiciune permanent în timpul antrenamentelor”, a declarat Tomas Ryde.

„Îşi doreşte foarte mult să revină şi sunt convins că îi este foarte greu în această perioadă. În acest moment sunt şanse sub 20 la sută să o avem la Campionatul Mondial din Japonia. De aceea eu pregătesc echipa fără ea, pentru că e important să fac asta”, a adăugat selecţionerul României.

Cum arată grupele de la CM de handbal feminin:

Grupa A: Angola, Slovenia, Cuba, Olanda, Serbia, Norvegia
Grupa B: Danemarca, Franța, Brazilia, Coreea de Sud, Australia, Germania
Grupa C: Ungaria, România, Muntenegru, Senegal, Kazakhstan, Spania
Grupa D: Congo, Rusia, Japonia, Suedia, Argentina, China.

Turneul final găzduit de Japonia va avea loc în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie 2019.

Articol scris de Tibi Cocora

Citeşte şi: Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian, în optimi la Istanbul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS