9.8 C
Craiova
marți, 26 mai, 2020
Știri de ultima oră Sport Handbal Tomas Ryde: Sunt şanse sub 20 la sută să o avem pe Neagu la CM din Japonia

Tomas Ryde: Sunt şanse sub 20 la sută să o avem pe Neagu la CM din Japonia

Naționala feminină de handbal a României s-a reunit la Cluj-Napoca pentru un stagiu de pregătire în vederea participării la Campionatul Mondial (CM) din Japonia. Problema principală a tricolorelor este absența Cristinei Neagu, care încă nu s-a refăcut după accidentare.

Selecționerul Tomas Ryde a precizat că sunt șanse foarte mici ca jucătoarea să facă parte din lotul primei reprezentative la turneul final.

„Genunchiul e încă slăbit şi are dureri. A început uşor pregătirea, dar apar tot timpul dureri. A făcut câteva investigaţii suplimentare în Austria, însă nu e uşor de aflat cauza durerilor. Săptămâna trecută s-a simţit mai bine, dar trebuie să o luăm treptat şi cu grijă. Când eram la club, la CSM, se aştepta se revină să joace la final de august, apoi s-a prelungit termenul pe finalul lunii septembrie, iar acum e deja octombrie şi nu avem schimbări majore în bine. Genunchiul dă semne de slăbiciune permanent în timpul antrenamentelor”, a declarat Tomas Ryde.

„Îşi doreşte foarte mult să revină şi sunt convins că îi este foarte greu în această perioadă. În acest moment sunt şanse sub 20 la sută să o avem la Campionatul Mondial din Japonia. De aceea eu pregătesc echipa fără ea, pentru că e important să fac asta”, a adăugat selecţionerul României.

Cum arată grupele de la CM de handbal feminin:

Grupa A: Angola, Slovenia, Cuba, Olanda, Serbia, Norvegia
Grupa B: Danemarca, Franța, Brazilia, Coreea de Sud, Australia, Germania
Grupa C: Ungaria, România, Muntenegru, Senegal, Kazakhstan, Spania
Grupa D: Congo, Rusia, Japonia, Suedia, Argentina, China.

Turneul final găzduit de Japonia va avea loc în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie 2019.

Articol scris de Tibi Cocora

Citeşte şi: Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian, în optimi la Istanbul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Pediatri: Îi punem copilului mască de protecție? Ce tip?

Una dintre principalele măsuri de protecție împotriva noului coronavirus constă în purtarea unei măști de protecție. Ordinul privind obligativitatea purtării măștii emis...

De ce să consumi ceai din flori de soc

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar, îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi...