10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalPentru Marcello Lippi, Messi şi Cristiano Ronaldo sunt „la acelaşi nivel“

Pentru Marcello Lippi, Messi şi Cristiano Ronaldo sunt „la acelaşi nivel“

Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, cele două vedete ale fotbalului de astăzi, sunt „la acelaşi nivel“, în opinia faimosului antrenor italian Marcello Lippi.

„Pe Messi şi Cristiano Ronaldo îi aşez la acelaşi nivel în ultimii 20 de ani. Ca şi cu Maradona şi Pele, nu se poate spune că unul este mai bun decât altul“, a declarat Lippi, pentru postul de radio SER Catalunya, citat de Agerpres.

Înainte să-i compare pe cei doi, el a afirmat: „Nu trebuie să se spună că Messi a câştigat doar o Ligă a Campionilor în ultimii cinci ani. Lucrurile trebuie privite în perspectivă, el a câştigat patru în 15 ani“.

Zidane, cel mai bun fotbalist pe care l-a antrenat

Marcello Lippi a câştigat de cinci ori Serie A, dar mai ales Liga Campionilor cu Juventus Torino, în 1996, şi Cupa Mondială cu naţionala Italiei, în 2006.

„Eu nu sunt un mit, sunt un antrenor care a avut şansa să lucreze cu jucători foarte valoroşi. Zinedine Zidane este cel mai bun jucător pe care l-am antrenat! Natura i-a dăruit multă clasă, multă calitate şi multă inteligenţă“, a spus italianul.

Lippi regretă felul cum Juventus, antrenată de el, a pierdut finala Ligii Campionilor din 1998, cu 1-0, în faţa lui Real Madrid. Acel gol care a făcut diferența a fost semnat de Predrag Mijatovic. „Golul lui Mijatovic a fost din ofsaid, asta e sigur!“, a declarat fostul tehnician al lui Juve.

Citește și: Cristiano Bergodi: Craiova se poate asemăna cu Napoli

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS