20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiCraiovenii n-au glumit, pe Dinamo au lovit. Victorie uriașă de ziua unui „uriaș”

Craiovenii n-au glumit, pe Dinamo au lovit. Victorie uriașă de ziua unui „uriaș”

Echipa masculină de volei SCMU Craiova a obținut, marți seară, o victorie mare în Sala Polivalentă. Trupa lui Dănuț Pascu a trecut în trei de seturi de Dinamo București, scor 3-0 (25-18, 25-22, 25-21) și astfel a bifat a patra victorie consecutivă în campionat. Succesul a fost cu atât mai savuros cu cât astăzi, căpitanul Craiovei, Laurențiu Lică, a împlinit 40 de ani. Partida a contat pentru etapa a 15-a din Divizia A1.

Așa cum era de așteptat, partida din Bănie a fost extrem de echilibrată, dar și cu multe momente de tensiune de ambele părți. În primul set cele două formații au mers cap la cap până la scorul de 11-11, când elevii lui Pascu au reușit să se distanțeze la două lungimi. A fost momentul decisiv al primului act, pentru că diferența de pe tabelă s-a mărit, pe parcurs, în favoarea craiovenilor. Într-un final a fost 25-18 pentru alb-albaștri.

Începutul actului secund i-a adus pe olteni în avantaj încă de la primele mingi. Serviciul bun al căpitanului Laurențiu Lică, dar și loviturile precise ale lui Wawrznyczyk și Sestan au făcut ca la jumătatea setului craiovenii să conducă cu 17-14. A urmat, însă, o revenire a formației bucureștene. Aceasta a punctat de patru ori consecutiv și a preluat conducerea. În acel moment, tehnicianul Craiovei, Dănuț Pascu, a fost nevoit să întrerupă jocul productiv al oaspeților cu un timeout. Decizia a fost una inspirată, pentru că echipa sa parcă a prins aripi și a fost de neoprit până la final. Setul s-a încheiat cu 25-22 pentru SCMU Craiova.

Ambiție, dorință și putere, „ingredientele” unei victorii frumoase

În setul al treilea gazdele au fost de neoprit. Împinși de la spate și de publicul prezent la meci, voleibaliștii craioveni au adus punct după punct și nu le-au dat nicio șansă adversarilor. S-a încheiat 25-21 pentru SCMU Craiova, care a urcat pe poziția a doua în clasament, cu 34 de puncte.

SCMU Craiova: Stanislaw, Călin, Jovanovic, Majstorovic, Sestan, Lică, Diaconescu, Grigoraș, Lupu, Georgescu, Teleleu, Olteanu, Suson. Antrenor: Dănuț Pascu.

Pentru SCMU Craiova va urma o nouă partidă pe teren propriu. Elevii lui Pascu vor primi, sâmbătă, vizita formației Universitatea Cluj. Meciul este programat la ora 18.00.

Lică, împlinit de două ori

Chiar în ziua derbiului din Bănie, liderul și căpitanul Craiovei, Laurențiu Lică, a împlinit 40 de ani. Înainte de startul partidei, acesta a fost aclamat de publicul prezent la sală și a primit din partea directorului SCM, Nicolae Pascu, un tricou personalizat și un trofeu.

Citește și: România va întâlni Italia în play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS