8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRomânia va întâlni Italia în play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup

România va întâlni Italia în play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta echipa Italiei într-un meci de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială a Fed Cup. Asta au decis sorţii în urma tragerii efectuate astăzi, la Londra, informează Agerpres.

România va juca pe teren propriu confruntarea, în perioada 17-18 aprilie. România, semifinalistă anul trecut, a fost cap de serie la tragerea la sorţi.

Reamintim că echipa noastră a fost învinsă în weekend la Cluj-Napoca, de Rusia, cu 3-2, în meci pentru calificarea la turneul final al competiţiei. România nu a beneficiat de aportul celor mai bune jucătoare din ierarhia WTA: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu sau Monica Niculescu. Echipa a fost compusă din Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (167 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (198 WTA).

Italia are 2-1 în meciurile directe

Italia (Jasmine Paolini, Camila Giorgi, Giulia Gatto-Monticone, Martina Trevisan, Elisabetta Cocciaretto, căpitan nejucător Tathiana Garbin) a câştigat Grupa B din Grupa I valorică a zonei Europa-Africa, după 3-0 cu Austria, 2-1 cu Estonia şi 3-0 cu Grecia.

Cele două echipei s-au înfruntat până acum de trei ori, Italia având 2-1 în meciurile directe. Italia se impunea în 1975, în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Aix-en-Provence (Franţa), perechea Virginia Ruzici/Mariana Simionescu aducând punctul echipei noastre. Singura victorie a României s-a înregistrat în 1978, la Melbourne, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 2-1, victoriile fiind obţinute de Virginia Ruzici şi de perechea Ruzici/Simionescu. Ultima confruntare a avut loc în 1997, la Bari, Italia învingând cu 2-1 în primul tur al Grupei I a zonei Europa/Africa. Alina Tecşor obţinea singura victorie a echipei noastre.

Italia are două jucătoare în top 100 WTA, Jasmine Paolini pe 94 şi Camila Giorgi pe 100. Celelalte componente ale echipei sunt Giulia Gatto-Monticone – 149, Martina Trevisan – 152, Elisabetta Cocciaretto – 154.

Citeşte şi: Tenis de masă / Vasile Florea, mulţumit de prima acţiune a juniorilor săi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS