22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Felix Grigore: La Craiova fotbalul este religie

Fotbal – Felix Grigore: La Craiova fotbalul este religie

\n

Directorul executiv al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore (foto 1), a acordat un scurt interviu pentru site-ul oficial al grupării din Bănie în care a vorbit despre prima parte a campionatului, bilanţul său fiind unul pozitiv. Oficialul formaţiei craiovene a vorbit şi despre suporterii din Bănie, declarându-se impresionat de modul cu privesc aceştia fenomenul fotbalistic. Redăm mai jos interviul integral apărut astăzi pe csuc.ro:

– S-a pus accent mult pe ideea de proiect. Ce înseamnă, în termeni fotbalistici, un proiect?
– În termen fotbalistici, un proiect înseamnă un nou început. Un început care din punctul nostru de vedere este promiţător şi, dacă îmi este permis termenul, este de viitor.
– Sunt ingredientele necesare aici, la Craiova, pentru a realiza ceea ce aţi realizat la Urziceni?
– Fără doar şi poate. În primul rând, ingredientul necesar este seriozitatea, pentru că fără seriozitate nu poţi face nimic în viaţă, cu atât mai mult în fotbal. Seriozitate înseamnă cuvântul dat să fie respectat, ziua de salariu să fie zi de salariu.
– Contează lucrurile aceastea?
– Contează. În România contează. Pentru că, ştiţi foarte bine, sunt multe cluburi care nu-şi respectă promisiunile şi atunci încep problemele.
– La început, echipa nu a stat chiar pe roze…
– A fost un moment unu, când echipa nu stătea foarte bine. Era la retrogradare. Împreună cu noii antrenori, am reuşit – noi într-un procent mai mic, ei, antrenorii şi jucătorii, într-un procent mai mare – să aducem echipa pe primul loc.
– Vă felicitaţi acum pentru acele schimbări făcute atunci?
– Da. Se pare că a fost nevoie de un şoc la echipă. Asta nu înseamnă că antrenorii care au plecat nu erau buni. Înseamnă că a fost un şoc necesar, binevenit. La fotbal nu se pot schimba jucătorii să rămână antrenorul, ci se schimbă antrenorul şi rămân jucătorii.
– Se pot compara suporterii de la Urziceni cu cei de la Craiova?
– Este incomparabil. Când vorbim despre suporteri: ceea ce era la Urziceni şi ceea ce este la Craiova. La Craiova fotbalul este religie. Atitudinea lor a fost una normală, a unor suporteri care aşa trebuie să se comporte.
– V-aţi fi dorit mai mulţi suporteri alături de echipă?
– Ne-am fi dorit mai mulţi. Tot timpul îţi doreşti mai mult. Dar dacă stăm să ne gândim că la meciul Stelei de la Galaţi au fost 2.000 de spectatori, iar CS Universitatea la primul meci acasă, în Divizia B, cu Gloria Bistriţa a avut 10.000 de spectatori, putem spune că suntem pe deplin mulţumiţi.
– Exagerate pretenţiile lui Ovidiu cu cei cinci jucători?
– Ovidiu ştie cel mai bine. El este profesionistul dintre noi pe ceea ce înseamnă jucători, parte tehnică, şi dacă Ovidiu a spus că avem cinci posturi pe care trebuie să vină jucători înseamnă că aşa este.
– Care a fost cel mai frumos moment din sezon?
– Cel mai frumos pentru Felix Grigore pe plan personal este faptul că soţia mea este însărcinată, iar în plan sportiv este faptul că suntem acum pe primul loc şi am intrat în sărbătorile de iarnă fericiţi.
– Un moment mai neplăcut a existat?
– A fost atunci, în etapa a treia, când am fost învinşi de Reşiţa. Şi după trei etape, deşi plecam cu gânduri mari, aveam doar două puncte.
– Un gând pentru suporteri, pentru 2014?
– Pentru 2014 le doresc tuturor multă sănătate şi să fie alături de noi pentru că nu-i vom dezamăgi.

 

Colindele au răsunat la sediul clubului Universitatea

Oficialii CS Universitatea Craiova au fost vizitaţi de colindători, la sediul clubului de pe bulevardul Ştirbei Vodă prezentându-se un grup de copii de la Grădiniţa nr. 18, „înarmaţi” cu colinde. „Moş Crăiun cu plete dalbe”, „Sculaţi, sculaţi boieri mari” şi „Colindăm, colindăm…” au fost doar câteva dintre colindele ce au răsunat în sediul CSU Craiova, copii fiind răsplătiţi cu daruri de scouter-ul Nae Ungureanu şi antrenorii de la centrul de copii şi juniori Nelu Petrişor şi Alin Dobrotescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS