22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMama si copilulÎți lași copilul să meargă singur la școală? Când ar trebui să faci acest lucru

Îți lași copilul să meargă singur la școală? Când ar trebui să faci acest lucru

Orice părinte se întreabă când ar trebui să își lase copilul să meargă singur la școală. Însă, nu există o lege care să stipuleze vârsta legală pe care trebuie să o aibă un copil pentru a merge singur spre școală. Fiecare copil este diferit în felul său. Însă există câteva lucruri pe care ar trebui să le faci pentru a-l pregăti să fie în siguranță.

În Japonia urbană este un lucru obișnuit ca și cei mai mici copii, de șase sau șapte ani, să meargă singuri în fiecare zi spre școală cu metroul. Doar că acolo, spațiile publice sunt construite din capul locului pentru a oferi siguranță. Rata criminalității este foarte scăzută, iar oamenii au încredere unii în alții că au grijă de copii. În multe țări din Europa, copiii merg singuri la școală în fiecare zi, pe jos sau cu bicicleta. Și asta încă din clasele primare. Însă transportul în comun este extrem de eficient și există trasee pentru biciclete, ca și pietonale, extrem de sigure.

Cercetările arată că încurajarea copiilor să devină activi, mergând pe jos ori cu bicicletele la școală, dar și singuri, cu transportul public, îi ajută să-și dezvolte abilitățile sociale și să rezolve probleme. Dar să lași un copil mic să meargă singur la școală nu este ceva ce facem cu ușurință.

Părinții știu cel mai bine când poate merge copilul singur la școală

Siguranța rămâne preocuparea primordială a tuturor părinților. Fiecare copil este diferit și fiecare drum spre școală este diferit. Acest lucru înseamnă că nu putem vorbi de o vârstă anume la care este în regulă să-l lași să meargă singur spre școală. Există prea mulți factori implicați: cât de departe este școala? Câte străzi trebuie să traverseze pentru a ajunge? Va fi singur sau însoțit de prieteni/colegi? Cât de matur este pentru vârsta lui? Cât de anxios?

Dacă un copil de 9 ani este precaut și acordă atenție împrejurimilor, acesta ar putea fi lăsat să meargă singur spre școală. Dar dacă este ușor distras și mereu uită să se asigure înainte de a traversa, chiar dacă are deja 9 ani, este de preferat să mai amânați momentul în care îl puteți lăsa singur. Ei trebuie să învețe cum să se poarte ca pietoni. Trebuie să li se arate care sunt pericolele străzii și cum să le evite. Copiii au niveluri diferite de maturitate. Astfel, părinții sunt cei mai în măsură să decidă când cred că copiii lor sunt pregătiți să-și asume această responsabilitate.

Citește întreg articolul pe Hotnews.

Citește și: Vine vremea rece

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS