12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateStudiu: Terapia cu ultrasunete ar putea întârzia sau chiar inversa procesul de îmbătrânire

Studiu: Terapia cu ultrasunete ar putea întârzia sau chiar inversa procesul de îmbătrânire

Terapia cu ultrasunete ar putea întârzia sau chiar inversa procesul de îmbătrânire, arată un nou studiu, scrie alephnews.ro. Oamenii de știință din Texas încearcă să dea înapoi în timp celulele umane prin aplicarea de unde de frecvență joasă. Procesul repornește diviziunea celulară, trezindu-le dintr-o stare asemănătoare cu cea de zombie” care declanșează disfuncții celulare și chiar boli.

Experimentele efectuate pe șoareci bătrâni au constatat că celulele lor au devenit revigorate, ajutând animalele să alerge mai departe și mai repede pe o bandă de alergare. Tratamentul a vindecat chiar și spatele cocoșat al unui individ, după ce acesta se înrăutățise inițial.

Am tratat-o de două ori cu ultrasunete și a revenit la un comportament normal. Nu cred că întinerirea este un termen prea puternic”, spune autorul principal, profesorul Michael Sheetz de la Universitatea din Texas, potrivit unei declarații furnizate de South West News Service. Descoperirile oferă speranța de a evita fragilitatea, menținând oamenii în formă până la 70-80 de ani. Un studiu clinic este în curs de planificare pentru a vedea dacă tehnica este sigură și dacă poate combate bolile legate de vârstă.

Este prea frumos pentru a fi adevărat?”, este întrebarea pe care mi-o pun adesea. Noi examinăm toate aspectele pentru a vedea dacă funcționează cu adevărat”, explică profesorul Sheetz.

Undele sonore sunt mult mai joase decât cele folosite la scanările medicale

După un anumit număr de diviziuni, celulele din corpul nostru încetează să se mai dividă și devin senescente. Unele secretă toxine care provoacă inflamații. Acest lucru a fost asociat cu orice, de la artrită la Alzheimer. Oamenii de știință s-au concentrat anterior pe „eliminarea” celulelor moarte și muribunde. Acesta este primul studiu care arată că acestea pot fi „reînviate”.

Profesorul Sheetz și echipa sa au descoperit că doze mici de unde ultrasonice au făcut ca celulele senescente de la maimuțe și de la oameni să reia diviziunea, oprind producția de substanțe chimice care contaminează omologii sănătoși. De obicei, celulele pielii umane încep să se uzeze după aproximativ 15 diviziuni. În acest caz, ele au ajuns la 24 fără semne de anomalii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS