13.1 C
Craiova
joi, 22 februarie, 2024

Tartă cu lămâie şi bezea

Aluat tartă (pentru un cerc cu diametrul de 20 de cm)

  • 110 gr. făină
  • 40 gr. zahăr pudră
  • 10 gr. pudră de migdale
  • 10 gr. amidon
  • 1 gr. sare
  • 60 gr. unt 82% grăsime
  • 25 gr. ou

Se taie untul rece în cuburi mici şi se amestecă cu restul ingredientelor. Aluatul obţinut se înveleşte în folie alimentară şi se lasă la frigider 30 de minute. Se întinde într-o tavă de tartă cu diametrul de 20 cm şi se mai lasă la frigider până când se încălzeşte cuptorul la 180 grade. Se coace tarta timp de 15 minute.

Crema de lămâie

  • 100 ml zeamă de lămâie
  • 75 gr. ou
  • 75 gr. zahăr
  • 18 gr. coajă rasă de lămâie
  • 100 gr. unt 82% grăsime

Se amestecă ouăle cu zahărul, pe baie de aburi. Se încorporează treptat zeama şi coaja de lămâie şi untul. Amestecaţi pe baia de aburi toate ingredientele aproximativ 3 minute sau, dacă folosiţi un termometru de bucătărie, până când ating 82 de grade. Lăsaţi compoziţia să ajungă la temperatura camerei.

Pensulaţi aluatul de tartă cu un strat subţire de ciocolată albă topită. Turnaţi crema de lămâie în aluatul de tartă şi lăsaţi la frigider.

Bezea franţuzească

  • 75 gr. albuş de ou
  • 150 gr. zahăr pudră

Bateţi albuşul până se face spumă. Adăugaţi treptat zahărul pudră. Bateţi cu mixerul până obţineţi o bezea stabilă. Turnaţi bezeaua peste tartă şi folosiţi un arzător pentru a o carameliza.

Reţetă oferită de AVIDA

Citeşte şi: Ficăței de pui în sos de roșii cu garnitură de cușcuș

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS