4.8 C
Craiova
marți, 10 decembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareFicăței de pui în sos de roșii cu garnitură de cușcuș

Ficăței de pui în sos de roșii cu garnitură de cușcuș

Ingrediente

  • 1 kg ficăței de pui
  • 1 litru de lapte
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 250 ml suc de roșii
  • sare și piper
  • 400 gr cușcuș
  • 1200 ml supă de legume

Mod de preparare

Se curăță ficățeii de pielițe și se scufundă într-un bol cu lapte. Laptele ajută la eliminarea toxinelor, la coagularea sângelui, dar și la frăgezirea ficățeilor. Se lasă ficățeii în lapte cel puțin 30 de minute. Apoi se scurg bine ficățeii de pui și se tamponează cu prosoape de hârtie.

Într-o tigaie încăpătoare se pune uleiul la încins. Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se adaugă în tigaie. Se amestecă puțin pentru a nu se arde. Se adaugă ficățeii de pui. Ficățeii de pui se rumenesc rapid la foc de intensitate mai mare, întorcându-i de pe o parte pe cealaltă și amestecându-i ușor cu ceapa și usturoiul din tigaie. După ce sunt bine rumeniți se adaugă sucul de roșii și se reduce intensitatea focului. Dacă necesită, se mai adaugă și puțină apă fierbinte.

Ficățeii de pui în sos de roșii se asezonează cu sare și piper, după gust. Opțional, se pot adăuga și condimentele preferate.

Pentru prepararea cușcușului se pune supa de legume la încălzit și se lasă până la punctul de fierbere. Cușcușul se pune într-un bol încăpător și se adaugă supa de legume fierbinte peste el. Se acoperă bolul cu un capac și se lasă cușcușul la hidratat până când absoarbe toată supa.

Citeşte şi: Paste cremoase cu ciuperci

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS