15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareBriam, ghiveci grecesc de legume

Briam, ghiveci grecesc de legume

Ingrediente:

150 ml ulei de măsline extravirgin
1 vânătă mare
1 ceapă mare
3 căței de usturoi
800 g cartofi mari
6 roșii medii
12 roșii cherry
5 dovlecei
300 g roșii pasate
1 lingură oregano uscat
½ buchet de pătrunjel (15g)

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 220 ° C/gaz 7. Tăiați vinetele în felii de 1 cm pe lungime sau rondele. Aruncați ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu și gătiți vinetele în mai multe serii, ca să nu le înghesuiți, timp de 5 până la 7 minute sau până se înmoaie și devin aurii, adaugând din când în când, dacă e nevoie, puțin ulei de măsline. După ce s-au păjit se pun într-un bol mare.
Curățați și tăiați ceapa și usturoiul. Adăugați ceapa și usturoiul în tigaia goală, cu puțin ulei, dacă este necesar, și lăsați-le timp de 5 minute sau până la înmuiere. Transferați în castronul cu vinete.
Tăiați cartofii în cuburi de 1 cm, tăiați subțiri roșiile medii și feliați dovleceii.
Adăugați cartoful, toate roșiile, dovlecelul, roşiile pasate și 200 ml apă în bol. Se presară cu oregano, apoi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Condimentați generos cu sare de mare și piper negru.
Amestecați bine ca să se combine aromele, apoi turnați totul într-un vas mare rezistent la cuptor. Se adaugă deasupra și restul de ulei rămas.
Coaceți până când legumele s-au rumenit. Se lasă să se răcească ușor înainte de servire. Pentru un plus de gust, la final puteți să puneți deasupra și puțin cașcaval. Se poate servi pe pat de orez sau ca la greci cu o bucată de brânză la grătar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS