5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareSufleu de broccoli cu cartofi

Sufleu de broccoli cu cartofi

Ingrediente: 4 cartofi, 100 g morcovi, 250 g brocoli, 40 g unt, 40 g făină, 425 ml lapte, 30 ml smântână pentru gătiti, sare, piper, 100 g cașcaval Gouda.

Mod de preparare

Se spală cartofii și se pun la fiert, în coajă. După ce au fiert se lasă puțin să se răcească. Se decojesc și taie rondele. Se rade brânza gouda, se taie morcovii în rondele și se desfac buchețelele de broccoli, apoi se pregătește sosul alb. Se pune untul într-un vas și se lasă să se topească. Când s-a topit se pune făina si se amestecă foarte bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe.

Se adaugă laptele și se omogenizează bine totul până se îngroașă. Se pune smântana lichidă și se amestecă în continuare. Se fierbe la foc mic timp de 3-4 minute.

În vase termorezistente se pun cartofii fierți tăiați rondele pe fundul bolurilor. Se adaugă morcovii cruzi tăiați rondele și buchetelele de broccoli. Peste, se pune sosul alb, se asezonează cu sare si piper, iar pe deasupra se presară brânza gouda rasă.

Se bagă la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 170°C, timp de 30-40 minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS