16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Cea mai înaltă femeie din lume“ a murit la 23 de ani

„Cea mai înaltă femeie din lume“ a murit la 23 de ani

„Cea mai înaltă femeie din lume“, Xiao Mo supranumită „Uriașa” a murit la 23 de ani dintr-o răceală. Ea a devenit star pe platforma chineză TikTok„

Starul online Xiao Mo din Shaoyang, China, avea o înălțime de 2,5 metri și se lăuda cu peste 152.000 de urmăritori pe platforma video de socializare Douyin.

Ea a murit pe 15 ianuarie, după ce a cedat în fața complicațiilor de la o răceală pe care o luase recent. Mo a fost populară pe Douyin, versiunea chineză a TikTok, pentru videoclipurile care îi documentau viața de zi cu zi. Uneori a fost numită „Giantessa numărul 1 a Hunan”, relatează presa locală. Mulți au fost intrigați de înălțimea ei – era cu patru centimetri mai înaltă decât starul NBA Yao Ming. Se spune că a avut o copilărie grea, fiind abandonată de mama ei și crescută de bunici, potrivit The Sun.

Potrivit presei chineze, Mo suferea de o serie de afecțiuni de sănătate subiacente, cum ar fi probleme cardiace și de vedere, care erau legate de înălțimea ei extremă.

Se pare că ea a fost incinerată, și se crede că tatăl ei, cu care nu avea o relație bună, încă nu a ridicat cenușa de la crematoriu.

Decesul ei neașteptat a devastat zecile de mii de urmăritori ai săi.

O turcoaică este înscrisă în Guiness Book ca fiind cea mai înaltă femeie din lume

Cu toate că Mo era considerată de unii cea mai înaltă femeie din lume, cea mai înaltă este de fapt Rumeysa Gelgi din Turcia.

Rumeysa a devenit cea mai înaltă femeie din lume la vârsta de 18 ani și are o înălțime de aproximativ 2,36 metri, conform Guinness World Records.

Aceasta, de 25 de ani, s-a născut cu rarul sindrom Weaver, o afecțiune genetică care cauzează creșterea excesivă a oaselor. Acesta este motivul înălțimii sale și a numeroaselor probleme medicale de care suferă, inclusiv scolioza.

Afecțiunea sa vine și cu unele provocări fizice, pe care Rumeysa le-a descoperit când a zburat pentru prima oară din Turcia în California.

Datorită problemelor sale medicale, nu poate sta confortabil în picioare mai mult de două ore la rând, așa că a trebuit să stea întinsă pe întregul zbor de 13 ore către San Francisco, a declarat ea pentru The US Sun.

Citește și: Palatul Copiilor şi zeci de unităţi de învăţământ din Dolj vor primi echipamente TIC

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS