16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPalatul Copiilor şi zeci de unităţi de învăţământ din Dolj vor primi echipamente TIC

Palatul Copiilor şi zeci de unităţi de învăţământ din Dolj vor primi echipamente TIC

Zeci de unităţi de învăţământ din judeţul Dolj vor beneficia de echipamente TIC, în cadrul programului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice si echipamente (inclusiv echipamente digitale) a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din județul Dolj“. Aceste echipamente vor costa 8.738.678 de lei (peste 1,7 milioane de euro). Banii vor fi asiguraţi prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar proiectul este implementat de Consiliul Judeţean Dolj.

Unde vor ajunge dotările

Pe lista unităţilor în care vor fi distribuite diverse echipamente TIC se numără Școala Gimnazială Specială „Sf. Mina“ Craiova, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile” Craiova, Liceul Tehnologic Special „Beethoven”, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Palatul Copiilor Craiova și unități de invățământ din 25 unități administrativ teritoriale din judetul Dolj. Este vorba despre UAT Almăj, Brădești, Tălpaș, Vârvoru de Jos, Caraula, Carpen, Izvoare, Orodel, Seaca de Pădure, Vârtop, Vela, Verbița, Ciupercenii Noi, Siliştea Crucii, Catane, Lipovu, Calopăr, Ghindeni, Leu, Bratovoeşti, Celaru; Dobreşti, Dobroteşti, Amărăştii de Jos, Ostroveni.

„Dotarea cu echipamente TIC a sălilor de clasă, laboratoarelor școlare, cabinetelor (școlare și de asistență psihopedagogică) din cadrul unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din judeţul Dolj va asigura condițiile optime de derulare a procesului educațional și educativ-instructiv astfel încât să se permită accesul elevilor la tehnologie prin laboratoare informatice, săli de clasă, cabinete, laboratoare și ateliere școlare dotate corespunzător. Asigurarea dotărilor necesare va determina creșterea calității actului educațional, starea și tipul infrastructurii educaționale având impact nu numai asupra accesului la educație, ci și asupra calității acesteia, asupra moralului și sănătății mentale a copiilor și cadrelor didactice precum și asupra capacității școlii de a utiliza metode pedagogice moderne“, a menţionat CJ Dolj.

Contractul, împărţit pe şase loturi

Contractul a fost împărţit pe şase loturi, fiecăruia fiindu-i atribuite câteva dintre unităţile de învăţământ carevor primi echipamente. Astfel, prin intermediul lotului 1, care are o valoare de 997.191,29 lei, fără TVA, se vor dota Școala Gimnazială Specială „Sf. Mina”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile”, Liceul Tehnologic Special „Beethoven” și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională. Lotul 2 este destinat achiziţionării de echipamente TIC pentru Palatul Copiilor Craiova şi unităţie de învăţământ din cadrul UAT Almăj, Brădești, Tălpaș şi Vârvoru de Jos. Acesta are o valoare de 1.759.769,14 lei, fără TVA.

Prin lotul 3 vor fi dotate unităţile de învăţământ din cadrul UAT Caraula, Carpen, Izvoare, Orodel, Seaca de Pădure, Vârtop, Vela şi Verbița. Pentru acest lot s-au alocat 1.827.780 de lei, fără TVA. La unităţile şcolare din Ciupercenii Noi, Siliştea Crucii, Catane, Lipovu şi Calopăr vor ajunge echipamentele cumpărate în cadrul lotului 4. Acestea au o valoare de 1.443.795,10 lei, fără TVA. Lotului 5 i-au fost atribuite unităţile de învăţământ de la Ghindeni, Leu, Bratovoeşti şi Celaru. Aici vor fi dotate laboratoarele cu echipamente în valoare de 1.672.471 de lei, fără TVA. La Dobreşti, Dobroteşti, Amărăştii de Jos şi Ostroveni vor ajunge echipamente TIC cumpărate prin intermediul lotului 6, al cărei valoare se ridică la 1.037.670 de lei, fără TVA.

Ce echipamente TIC vor avea unităţile de învăţământ

În toate unităţile de învăţământ menţionate în acest contract vor fi cumpărate table interactive cu suport portabil fix sau mobil, sisteme all-in one, laptopuri, sisteme de sunet, multifuncţionale, camere videoconferinţe, rooutere wi-fi şi scannere documente portabile. În total, în cadrul celor şase loturi vor fi cumpărate 338 de table interactive, 215 sisteme all-in one, 498 de laptopuri, 380 de sisteme de sunete, 380 de multifuncţionale, 352 de camere pentru videoconferinţă, 24 de routere wi-fi şi 345 de scannere pentru documente.
Pentru această licitaţie, CJ Dolj aşteaptă oferte de la firmele doritoare până pe 4 martie.

Citeşte şi: Ce excedent bugetar au avut instituţiile din subordinea primăriei. Spitalul Victor Babeş, campion

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS