3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCând ţigările dăunează grav salariului

Când ţigările dăunează grav salariului

Un japonez din Osaka trebuie să înapoieze 11.000 de dolari din salariile încasate după s-a descoperit că în 14 ani de muncă a pierdut 355 de ore deoarece a fumat în timpul programului, informează Ziare.com.

Un angajat al statului japonez cu funcție de conducere a fost amendat cu 11.000 de dolari, după ce angajații de la resurse umane au stabilit că a fumat 4.512 de țigări în ultimii 14 ani, în timpul serviciului.

Alți doi colegi ai lui de la Prefectura Osaka au fost investigați pentru fumat la serviciu începând cu septembrie 2022.

Departamentul de resurse umane a primit sesizări anonime din partea altor angajați, în care cei trei erau reclamați că petrec prea mult timp fumând.

Funcţionarii fumători au primit inițial avertismente, dar pentru că nu s-au conformat și au continuat să fumeze, s-a ajuns la sancțiuni.

În afara sumei pe care trebuie să o returneze, funcționarul cu funcție de conducere are și salariul diminuat cu 10% timp de şase luni.

Fumatul în spațiile guvernamentale a fost interzis în urmă cu peste două decenii, în Osaka, iar angajaților li s-a interzis să fumeze în timpul orelor de program din 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS