17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCeapa a devenit obiect de lux într-o țară din Asia

Ceapa a devenit obiect de lux într-o țară din Asia

Prețul cepei a crescut atât de mult în Filipine încât a devenit imposibil de procurat de oamenii de rând și a dispărut din meniul restaurantele. Ea nu poate fi importată decât cu autorizație specială, iar autoritățile au confiscat în ultimele luni ceapă în valoare de 11 milioane de dolari americani. Leguma a reprezentat 30% din produsele agricole de contrabandă. Un kilogram de ceapă galbenă costa la finalul lui decembrie 13 dolari americani, conform Philstar.com.

În acest context, două perechi de miri din această țară au decis să folosească ceapa în loc de buchete de flori sau drept cadouri pentru invitați.

April Lyka Biorrey-Nobis, o tânără dintr-o familie înstărită, și domnișoarele ei de onoare au purtat fiecare câte un buchet de ceapă în timpul nunții, buchetul miresei cântărind în jur de patru kilograme.

Miresei i-a venit ideea în timp ce se uita pe rețelele de socializare și a văzut un buchet făcut din ceapă și flori, așa că a făcut un pas mai departe și a cerut anturajului să poarte buchete de ceapă roșie.

April a explicat că florile se ofilesc și sunt aruncate, în timp ce ceapa este mai practică și ar putea fi vândută după ce a fost folosită.

Organizatorul nunții a declarat că buchetele de ceapă au costat mai mult de jumătate din banii destinați florilor pentru nuntă.

Această nuntă nu a avut parte de tradiționala aruncare a buchetului miresei, în schimb cepele au fost dăruite rudelor, nașilor și domnișoarelor de onoare.

La o altă nuntă, într-o altă localitate, tot din Filipine, mirii Jayson și Lorellei au oferit ceapă roșie oaspeților lor, leguma fiind produsul afacerii de familie a părinților miresei.

Au fost dăruite în total 150 de kilograme de ceapă, spre amuzamentul participanților la nuntă.

În prezent, în Filipine un kilogram de ceapă este mai scump decât un pui întreg sau o pulpă de vită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS