10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbat împuşcat mortal de un câine

Bărbat împuşcat mortal de un câine

Un bărbat din Kansas, SUA, a murit sâmbătă după ce a fost împușcat accidental de un câine, în timpul unei excursii care avea ca scop o partidă de vânătoare, relatează Insider, citat de Digi24.

Joseph Austin Smith, în vârstă de 30 de ani, a plecat la vânătoare cu un prieten și câinele acestuia. În timp ce se afla pe scaunul pasagerului în camioneta amicului său, câinele a călcat pe o pușcă de pe bancheta din spate, „provocând descărcarea armei”, au spus autoritățile.

Joseph Austin Smith a murit la fața locului sâmbătă dimineață, la câteva minute după sosirea serviciilor de urgență. El nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Șoferul, care este proprietarul câinelui, a scăpat nevătămat, scrie NBC.

Nu este prima dată când un câine a declanșat accidental o armă și a ucis sau rănit un om într-un vehicul. O analiză din 2015 din Washington Post arată că 5 din 10 împușcături făcute accidental de câini între anii 2004 și 2015 au avut loc în timpul excursiilor de vânătoare, iar 40% au avut loc într-un vehicul.

În Rusia, un accident similar a avut loc în 2018. Un bărbat și câinele său plecaseră la vânătoare. După ce a fost eliberat din spatele unui camion, câinele a atins trăgaciul unei arme îndreptate spre stomacul proprietarului său.

În 2019, o femeie din Oklahoma a fost împușcată în coapsă de labrador retrieverul ei în timp ce conducea. În noiembrie 2022, un turc a fost împușcat mortal de câinele său în timp ce îl punea în mașină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS