23.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Magazin Cum să prepari cel mai bun stufat de miel

Cum să prepari cel mai bun stufat de miel

-

Mielul este „vedeta” mesei de Paște. Așa este și așa a rămas din vechime, pentru că populațiile nomade, printre care și vechii evrei, obișnuiau să sacrifice mieii cu ocazia anumitor sărbători. Obiceiul s-a transmis și la creștini și, chiar dacă nu este absolut obligatoriu, de pe masa de Paște nu lipsește mielul, preparat în fel și chip.

Ingrediente pentru stufat de miel:

Pentru marinat

1,3 kg pulpă de miel

o lingură cu sare mare

40 ml de vin alb

50 ml ulei de măsline

o căpățână de usturoi

o lingură de piper boabe

o jumătate de linguriță de fulgi de ardei iute

Pentru gătit

4 legături de usturoi verde

4 legături de ceapă verde

o conservă de 400 grame de roșii în bulion

o linguriță cu sare

100 ml apă

50 ml ulei de măsline

o mână de mărar tocat

o mână de pătrunjel verde tocat

Mod de preparare pentru rețeta de stufat de miel:

Cu o seară înainte punem carnea de miel la marinat. Frecăm carnea cu sare. Amestecăm vinul cu uleiul. Punem carnea într-o pungă și adăugăm emulsia de ulei și vin. Adăugăm și usturoiul curățat și tăiat bucăți, piperul și boiaua. Legăm punga bine și o întoarcem de câteva ori cât să împrăștiem lichidul. Lăsăm carnea așa în pungă peste noapte la frigider, pusă într-un vas sau o tăviță.

A doua zi scoatem carnea din pungă și o așezăm într-o tavă împreună cu lichidul în care am marinat-o peste noapte.

Lăsăm să ajungă la temperatura camerei și între timp încingem cuptorul la 180 de grade.

Punem tava în cuptor pentru 15 minute ca să rumenim puțin friptura. Am preferat această variantă pentru a nu prăji carnea.

Între timp ne ocupăm de verdețuri. Spălăm usturoiul și ceapa verde și le tăiem mărunt.

Încingem uleiul într-o tigaie încăpătoare și adăugăm ceapa și usturoiul. Le gătim un minut amestecând după care adăugăm apa și lăsăm să se gătească înăbușit încă 2-3 minute.

Stufat din pulpă de miel – Claudia Vasilache – Selgros cauta Pasiunea

Între timp desfacem conserva de roșii, tăiem roșiile și apoi adăugăm totul peste usturoi și ceapă. Lăsăm să se gătească 5-10 minute cât să dea o dată în clocot.

Scoatem tava din cuptor și turnăm sosul de usturoi, ceapă și roșii peste carne.

Dăm tava la cuptor, la 170 de grade pentru 45 de minute după care o scoatem și întoarcem friptura pe partea cealaltă.

Repunem tava în cuptor pentru încă 30 de minute. Cu 5 minute înainte scoatem tava și presărăm din loc în loc mărarul și pătrunjelul tocate mărunt.

Când este gata scoatem stufatul din cuptor și servim cu poftă alături de o cană cu vin roșu.

Să aveți poftă!

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.