Acasă Magazin Reţeta zilei: Desert de Paşte - plăcintă cu brânză dulce şi stafide

Reţeta zilei: Desert de Paşte – plăcintă cu brânză dulce şi stafide

-

Ingrediente
Aluat: 450 g făină, 2 ouă, 7 linguri de ulei, 150 ml iaurt gras, 1 praf de sare, 150 g unt, 5 linguri lapte cald, 1 pachet drojdie uscată
Umplutură: 150 g stafide, 1 esenţă vanilie, coaja de la 1 lămâie şi 1 portocală, 5 linguri smântână sau iaurt gras, 10 linguri zahăr, 2 ouă, 3 linguri griş, 800 g brânză de vaci.

Mod de preparare:

Amestecă drojdia cu laptele cald şi las-o deoparte. Pune făina într-un vas mare, sarea, uleiul, ouăle, 3 linguri de lapte călduţ, amestecul de drojdie apoi uşor amestecă şi încorporează şi iaurtul câte o lingură. Împarte aluatul în 2 bucăţi şi pune-l la frigider pentru o oră.
Întinde-le pe blatul de lucru şi pune-le din nou la frigider. Amestecă ingredientele pentru umplutură: brânza proaspătă de vaci, ouăle, grişul, zahărul, coaja de la 1 lămâie şi o portocală şi smântâna, împreună cu vanilia şi stafidele.
Pune într-o tavă prima foaie de aluat, umplutura şi apoi a doua foaie.
Unge partea de deasupra cu un ou bătut şi presară cu zahăr. Dă plăcinta la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade şi apoi serveşte-o!

ȘTIRI VIDEO GdS

Ludovic Orban are programate negocieri cu USR

Ludovic Orban, președinte Partidului Național Liberal are, vineri, o nouă rundă de negocieri cu partidele politice, în vederea susținerii formulei sale de...