24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Găluşte cu şuncă

Reţeta de weekend – Găluşte cu şuncă

Ingrediente:
2 cepe, 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui, 5 chifle uscate, 200 ml lapte, 3 ouă, 150 g şuncă de porc, 2-3 linguri făină, 25 g unt, 1 fir ceapă verde, pătrunjel, sare.

Mod de preparare:
Tăiaţi şunca şi o prăjiţi în uleiul încins până se rumeneşte, apoi o scoateţi şi puneți în loc cepele tăiate fideluţă. Le ţineţi până se rume­nesc, apoi le dați deoparte. Bateţi ouăle şi le amestecaţi cu laptele în care aţi adăugat sare, după gust. Tăiaţi cubuleţe chiflele şi le amestecaţi cu lap­tele. Le lăsaţi la înmuiat 30 de minute, apoi adăugaţi 100 g de şuncă prăjită, untul, ceapa verde tocată, făina şi pătrun­jel tăiat. Omogenizaţi şi formaţi găluştele cu mâna ume­dă. Le daţi drumul să fiarbă într-un vas cu apă care clocoteşte. Sunt gata când se ri­dică la suprafaţă. Le serviţi cu ceapă prăjită şi şunca ru­menită rămasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS