Ingrediente:
2 cepe, 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui, 5 chifle uscate, 200 ml lapte, 3 ouă, 150 g şuncă de porc, 2-3 linguri făină, 25 g unt, 1 fir ceapă verde, pătrunjel, sare.
Mod de preparare:
Tăiaţi şunca şi o prăjiţi în uleiul încins până se rumeneşte, apoi o scoateţi şi puneți în loc cepele tăiate fideluţă. Le ţineţi până se rumenesc, apoi le dați deoparte. Bateţi ouăle şi le amestecaţi cu laptele în care aţi adăugat sare, după gust. Tăiaţi cubuleţe chiflele şi le amestecaţi cu laptele. Le lăsaţi la înmuiat 30 de minute, apoi adăugaţi 100 g de şuncă prăjită, untul, ceapa verde tocată, făina şi pătrunjel tăiat. Omogenizaţi şi formaţi găluştele cu mâna umedă. Le daţi drumul să fiarbă într-un vas cu apă care clocoteşte. Sunt gata când se ridică la suprafaţă. Le serviţi cu ceapă prăjită şi şunca rumenită rămasă.