Ulei de flori și ierburi
Un mare avantaj – de casă și direct din grădină.
- 750 ml de ulei de calitate superioară (ulei de măsline, ulei de nucă sau ulei de susan)
- ierburi după preferințe (de exemplu, rozmarin)
- fructe sau legume aromatice (de exemplu, lămâie, usturoi, ceapă, chili)
- o sticlă adecvată
Luați ulei de calitate superioară și adăugați ingrediente aromate precum plantele din balcon, usturoi, ceapă, ardei iute sau lămâi. Asigurați-vă că „materialul” este acoperit integral de ulei, iar sticla este sigilată și etanșă. Păstrați-l cel puțin patru săptămâni într-un loc întunecos și rece. Indicație: Perioada de valabilitate de până la șase luni! Un tratament cu salată. Împrăștiați flori comestibile de pajiște peste frunze de salată înainte de a le servi pentru impact vizual puternic.
Prăjitură de flori
Ingredient Pentru blat
Pentru ornat
|
Pentru umplutură
|
Limonadă cu flori de vară
Acest amestec îngheaaaaață în zilele fierbinți de vară.
- 1 l de apă
- suc de la o lamaie
- 1 mână de ierburi proaspete (de exemplu, mentă)
Pur și simplu amestecați împreună apă și sucul de la o lamaie. Se toarnă apa cu lamaie peste ierburile proaspete și flori comestibile alese. Puneți-l peste noapte în frigider. Îndepărtați plantele a doua zi. Se diluează cu apă minerală și se îndulcește cu miere dacă se dorește.
Dulceață de papadie cu portocale
Ingrediente
|
|
Salată cu condurul doamnei
Enjoy the taste and colour on buttered bread.
- 2 mâini condurul doamnei (flori sau frunze)
- 250 gr sare
Condurul doamnei se spală, se usucă și se amestecă cu sarea. Răspândiți-le pe o foaie de copt și lăsați-le peste noapte. Apoi, permiteți sării să se usuce bine într-un loc aerisit (nu în soarele aprins, pe măsură ce culoarea se estompează). Adăugă aromă și culoare la sandwich-urile tale, potrivit gardena