5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Ciorbă de pipote cu orez

Reţeta de weekend – Ciorbă de pipote cu orez

Ingrediente:
500 g pipote şi inimi, 3 morcovi, 1/4 ţelină, 1 rădăcină mică de pătrunjel, 1 ceapă albă, 3-4 linguri orez, 2 gălbenuşuri, 250 g smântână, zeamă de lămâie sau oţet, pentru acrit, sare, după gust, 2 linguri ulei.

Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi pipotele şi inimile, le opăriţi câteva minute şi le strecuraţi. Curăţaţi morcovii. Doi dintre ei îi tăiaţi bastonaşe, iar pe cel rămas îl faceţi cubuleţe. Ceapa o spălaţi şi o crestaţi în 4, iar pătrunjelul şi ţelina le spălaţi, le curăţaţi şi le lăsaţi întregi. Aşazaţi pe foc o oală cu 4 l de apă şi răsturnaţi pipotele şi inimile. Când sunt pe jumătate fierte, puneți legumele, mai puţin morcovul făcut cubuleţe.
Încingeţi uleiul, puneţi în el cubuleţele de morcov, le lăsaţi câteva minute ca să își lase culoarea şi le răsturnaţi în oală. Puneți sare şi lăsaţi să fiarbă. Când s-au înmuiat, scoateţi din supă ceapa, ţelina şi pătrunjelul. Separat, spălaţi orezul şi îl fierbeţi în apă cu sare, îl scurgeţi, apoi îl puneţi în ciorbă. Potriviţi gustul de sare şi luați de pe foc.
Combinaţi gălbenuşurile cu smântâna şi puneţi în compoziţie un polonic de zeamă, omogenizaţi, apoi răsturnaţi, în fir subţire, în oală. Amestecaţi continuu, pentru a nu se tăia smântâna. La final, acriţi ciorba cu zeamă de lămâie sau cu oţet, după gust.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS