9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDetoxifiere în familie

Detoxifiere în familie

O cură de detoxifiere este necesară pentru întreaga familie. Pentru că micuții nu trebuie să fie supuși la șocuri alimentare, această cură de detoxifiere va fi mai lungă decât una a adultului și mult mai blanda.

În timpul curei se vor scoate din alimentație:

  • Mezelurile, untul și margarină
  • Dulciurile de orice fel
  • Preparatele cu cacao
  • Sucurile (cafeaua și alcoolul valabil pentru adulți)
  • Gumă de mestecat

În prima săptămâna se va cosuma numai mâncare de post, evitându-se preparatele prăjite. Se vor mânca legumele și fructele fie crude, fie gătite în diverse preparate și sosuri, la cuptor, fierte sau pe grătar (de exemplu ciupercile). Se va consumă doar ceai și apă, ceaiul îndulcit cu miere și acrit cu lămâie pentru a avea un gust delicios, altfel cei mici îl refuză. Pentru a face mâncare mai atractivă pentru copii, o puteți așeza în farfurie în diferite forme.

În a două săptămâna puteți introduce în alimentație lactatele: laptele cald dimineață la copil sau pentru voi, părinții, brânzeturile, smântână, iaurtul. Se recomandă în fiecare dimineață un iaurt și un bol de cereale cu lapte (și fructe uscate pentru copii) îndulcit cu miere după gust. La cel mici puteți adaugă nuca și miez de semințe de floarea soarelui sau dovleac, alune etc. Nu se rcomanda pentru micuți mai mult de 4 ouă pe săptămâna.

În ultima săptămâna se introduce și carnea, dar doar carne de pui, peste și curcan. Nu se va consumă mai mult de o masă pe zi cu carne, restul meselor fiind ovo-lacto-vegetariene. Acest regim se poate menține o perioada lungă de timp, se mai poate adaugă pentru copii încă o masă cu carne pe zi, însă nu mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS