6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinREŢETA ZILEI: Miniprăjituri cu mascarpone si lapte condensat

REŢETA ZILEI: Miniprăjituri cu mascarpone si lapte condensat

Ingrediente
Pentru blat: 300 g iaurt, 150 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 praf de sare, 50 ml ulei, 150 g zahăr, 4 linguri cacao.
Pentru cremă: 250 g mascarpone, 250 ml frişcă lichidă, 150 ml lapte condensat, 10 g gelatină, 50 ml lapte.
Pentru decor: 300 g dulceaţă de cireşe.
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci iaurtul cu zahărul şi cu uleiul, apoi mixezi aproximativ 3 minute. Separat, combini făina cu sarea, praful de copt şi cacaua. Amesteci cele două compoziţii. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 40 de minute.
Pentru cremă, baţi frişca lichidă până devine cremă. Hidratezi gelatina în 50 ml de apă, apoi o topeşti pe baie de aburi. Amesteci laptele cald cu gelatina topită. Încorporezi acest
amestec în crema de frişcă. Mixezi brânza mascarpone cu laptele condensat. Amesteci cele două compoziţii.
Din blatul răcit decupezi 10 cercuri. Fiecare cerc de blat îl pui într-un inel mic de prăjituri, iar deasupra blatului torni cremă de mascarpone. Dai formele la frigider 4 ore. Decorezi prăjiturile cu dulceaţă de cireşe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS