9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Mâncare de rădăcinoase cu roşii şi spanac

Reţeta de weekend – Mâncare de rădăcinoase cu roşii şi spanac

Ingrediente (6-8 porţii):

1,5 kg mix format din gulie, cartofi, ţelină, morcovi, păstârnac, rădăcină de pătrunjel toate tăiate bucăţi, 1 căpăţână usturoi, 6 linguri ulei măsline, sare, 1/2 cană ceapă tocată, 1 lingură bulion, 1 cutie roşii fără pieliţă şi tocate, 2 căni frunze spanac tocate, 1 linguriţă oregano, piper.

Mod de preparare:

Încingeţi cuptorul. Ames-tecaţi toate legumele într-o tavă, puneţi şi căţeii de usturoi curățați, 3 linguri de ulei. Presăraţi sare. Amestecaţi bine. Lăsaţi la rumenit în cuptor 45 de minute (la jumătatea timpului, le mai amestecaţi odată).
Între timp, încingeţi într-o cratiţă restul de ulei, la flacără medie. Când uleiul este încins, adăugaţi ceapa şi o sotaţi. Turnaţi bulionul şi mai lăsaţi un minut pe foc. Turnaţi cutia cu roşii în cratiţă. Amestecaţi bine şi presăraţi oregano pe deasupra. Lăsaţi să fiarbă, daţi focul la minimum. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă.
Când legumele sunt gata (trebuie să fie rumenite pe margine şi furculiţa trebuie să pătrundă uşor), le scoateţi din cuptor. Adăugaţi spanacul în cratiţă peste roşii. Lăsaţi pe foc 5 minute şi amestecaţi apoi cu legumele din tavă.

Menţiuni:

Se asezonează cu sare şi piper.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS