13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrima rochie haute-couture realizată din ciocolată

Prima rochie haute-couture realizată din ciocolată

210482-465x390
Creatoarea de modă britanică Caroline McCall a realizat o rochie atât de frumoasă încât „îţi vine să o mănânci la propriu”, după cum a notat presa.
De la distanţă pare o rochie elegantă, dar obişnuită, de culoare maro. Însă, dacă te apropii, este imposibil să rezişti la aroma de ciocolată pe care o emană.
Este realizată din bucăţi de ciocolată albă şi neagră Lindt, după cum nota ziarul spaniol ABC, potrivit evz.ro.

Este o capodoperă

Inspirată, potrivit creatoarei sale, dintr-un model al anilor ‘ 20, rochia este realizată din peste 60 de kilograme de cacao și lapte. Au fost necesare trei luni pentru fabricarea ei, iar McCall a avut nevoie de ajutorul maestrului ciocolatier Stefan Bruderer şi de artişti ca Paul Wayne Gregory pentru a-i da forma dorită.
Pentru realizarea sa, McCall a desenat părţi ale rochiei care ulterior au fost recreate de Gregory în ciocolată. Rochia a fost prezentată cu prilejul festivităţii „Chocolate Show”.
Stefan Bruderer a descris rochia drept un lucru spectaculos. „Este o capodoperă delicioasă care va provoca cu siguranţă senzaţie. Încă de la primele schiţe ştiam că avem ingredientele necesare pentru a crea ceva delicios care combină moda de lux cu gastronomia. A fost o experienţă unică să lucrăm cu un artist al modei căruia i-am pus la dispoziţie experienţa noastră pentru a realiza un lucru deosebit”, a spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS