11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMisterele din „Zona liniştii“

Misterele din „Zona liniştii“

În inima deşertului mexican Mapimi, la graniţa dintre statele Durango, Coahuila şi Chihiuahua se află o zonă cu totul specială, pe care localnicii o numesc „Zona liniştii“, relatează meteoweb.eu.

În deşertul nordic Mapimi, într-o zonă aridă, care se întinde pe o suprafaţă de peste 50 km şi care se remarcă prin vegetaţia xerofilă şi arborii spinoşi, se află ceea ce locanicii au numit „Zona liniştii“. În această regiune, situată la aceeaşi latitudine cu „Triunghiul Bermudelor“, domneşte liniştea absolută. În aceste locuri, telefoanele mobile, busolele şi radiourile nu mai funcţionează. Ca să nu mai vorbim de nenumăratele relatări despre vizitele unor extratereştri sau ale unor obiecte zburătoare neidentificate. Însă această zonă este renumită mai ales din cauza prăbuşirii a nenumăraţi sateliţi artificiali şi sonde, care par să se fi concentrat tocmai pe acest colţ de lume uitat din deşertul mexican. Primii care trebuie să suporte consecinţele sunt piloţii aviaţiei militare mexicane, care survolează zona pentru operaţiuni de antrenament şi care s-au confruntat cu anomaliile electromagnetice, din cauza cărora au fost nevoiţi să aterizeze de urgenţă în zonele limitrofe sau pe aeroporturile din apropiere. Mulţi piloţi civili care au survolat „Zona liniştii“ au observat întreruperi bruşte ale legăturii radio şi alte anomalii, toate concentrate exact în această zonă din Mexic.

Faimă internaţională

Legenda a pornit de la faptul că, aici, undele radio nu se pot propaga uşor prin aer, din cauza câmpurilor magnetice puternice. În 1930, un pilot mexican a raportat că i s-a defectat radioul de bord, în chip misterios, în vreme ce zbura deasupra ţinutului. Ulterior, şi alţi piloţi au susţinut că aici radiourile nu funcţionează corect, iar busolele o iau razna. Ceea ce i-a stârnit şi mai mult pe amatorii de senzaţional este faptul că zona se găseşte localizată între paralelele nordice de 26 şi 28 grade latitudine, între care se află – pe alte meridiane – şi alte locuri „cu puteri paranormale“, precum piramidele egiptene, Triunghiul Bermudelor şi cetăţile sacre din Tibet. Însă cel mai semnificativ moment, care a dus la creşterea faimei internaţionale a „zonei liniştii“ datează din 1968, în plin „Război rece“, când Statele Unite au experimentat un nou tip de rachetă pe nume „Athena“. Racheta, lansată din Utah, ar fi urmat să aterizeze într-o bază din New Mexico, potrivit calculelor precise ale inginerilor americani. Însă în timpul testelor, ceva nu a mers cum trebuie. Astfel, racheta a deviat de la rută, trecând în spaţiul aerian mexican şi a aterizat în acestă zonă. Racheta transporta două containere cu material radioactiv, motiv pentru care o echipă de experţi americani a pornit în grabă să recupereze încărcătura, survolând zona şi răscolind deşertul. După trei săptămâni de căutări, ei au recuperat racheta pierdută. Pentru că, la vremea respectivă, nu s-a ştiut de ce se întâmplă toate acestea, imediat unii au susţinut că aici s-ar afla un fel de Zona 51 din SUA – tot un loc în deşert unde se fac cercetări ultrasecrete.

Incidente ciudate

Însă ciudăţeniile din acest neobişnuit „Triunghi al Bermudelor“ din Mexic nu se opresc aici. Cum era şi de aşteptat, imediat au apărut fel de fel de legende, care nu au fost însă confirmate de cercetările făcute până acum. Astfel, se spune că pe aceste meleaguri oamenii abia se pot auzi vorbind unii pe ceilalţi, deşi se află la distanţe mici, sau că aici s-ar afla un soi de pol energetic – un loc în care sunt concentrate energiile Pământului şi că pe partea opusă a planetei ar exista un pol similar. De asemenea, fermierii şi crescătorii de animale care trăiesc în apropierea acestei zone au povestit despre comportamentul ciudat al animalelor domestice, dar şi sălbatice, multe dintre acestea părând să vină special să moară exact pe aceste meleaguri, ca şi cum ar fi un fel de cimitir. De altfel, mulţi crescători de animale preferă să le ţină departe de acestă zonă, unii din superstiţie, alţii din cauza unor experienţe trăite chiar de ei. Potrivit unor cercetări ale jurnaliştilor mexicani, în „Zona liniştii“ ar fi dispărut turme întregi de oi. Cum era şi normal, legendele au provocat un aflux de turişti. Acest fapt a avut însă şi consecinţe negative, pentru că fosilele şi piesele arheologice dispar pe zi ce trece, iar vegetaţia şi fauna – care cuprindeau şi specii endemice de plante şi animale – au fost făcute praf. Despre aceste fenomene au apărut numeroase teorii, de la cea legată de prezenţa extratereştrilor la distorsiuni ale câmpului magnetic terestru, localizate la aceeaşi latitudine cu „Triunghiul Bermudelor“. Sigur nu este însă nimic. Tot ce se ştie este că multe dintre aceste fenomene bizare sunt obiect de studiu pentru mai multe echipe de cercetători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS