17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCura de detoxifiere de după sărbători

Cura de detoxifiere de după sărbători

Ouăle roşii, cozonacul, pasca, drobul de miel şi friptura, stropite din plin cu vin, încarcă organismul cu toxine, de aceea nutriţioniştii recomandă ca după o astfel de perioadă de răsfăţ culinar să faceţi o cură de detoxifiere.

Ca la fiecare Paşte, de pe masa oricărui român nu au lipsit bucatele tradiţionale, drobul şi friptura de miel, ouăle roşii, cozonacul, pasca şi alte delicatese. Numai că tot acest festin încarcă organismul cu toxine, care ulterior provoacă oboseală, constipaţie, ten tern, tulburări digestive, balonări, uneori respiraţie urât mirositoare şi chiar hipertensiune arterială.
Dacă sunteţi tentaţi să nu consumaţi mai nimic pe parcursul următoarelor zile, nutriţioniştii susţin că aceasta nu este deloc o practică sănătoasă. Sfatul lor este să optaţi pentru consumul de salate şi mâncăruri uşoare, ba mai mult, să faceţi o cură de detoxifiere.

Sfaturi bune de urmat

Detoxifierea presupune o alimentaţie sănătoasă, moderată, cu alimente uşoare, din care nu au voie să lipsească fructele şi legume proaspete (abia culese din grădină, dacă este posibil). De asemenea, puteţi opta cu încredere pentru ceaiurile din plante medicinale. Recomandate sunt infuzia de merişor, ceai verde, gălbenele, ceaiul de urzică sau cel de păpădie.
Şi dacă vă întrebaţi care sunt legumele ce vă pot curăţa organismul, ajutându-vă să vă revigoraţi, să aveţi un tonus bun, trebuie să ştiţi că nutriţionişti citaţi de site-ul stilfeminin.ro recomandă varza crudă, salata verde, roşiile, castraveţii, urzica, spanacul, pătrunjelul, morcovul, sparanghelul, loboda, broccoli, ceapa verde şi leuşteanul. Fără a mai sta pe gânduri, înlocuiţi friptura de miel cu o salata sănătoasă, plină de vitamine, minerale şi fibre, care vă va ajuta să eliminaţi toxinele acumulate în organism.
Detoxifierea organismului este sinonimă, susţin specialiştii citaţi de site-ul eva.ro, cu creşterea aportului de fibre. Alimentele care au un conţinut ridicat în fibre sunt cerealele integrale, nuca de cocos uscată, drojdiile alimentare, fasolea albă uscată, smochinele uscate, germenii de grâu, prunele uscate, făina de secară, migdalele dulci, lintea uscată, făina de soia, susanul, seminţele de in, făina integrală de grâu, nucile de Brazilia, curmalele uscate, pâinea integrală, arahidele, mazărea gătită, alunele de pădure, nucile.
De asemenea, puteţi adăuga în meniul zilnic şi iaurt simplu, chefir şi sana.

Fructele şi sportul

Cozonacul, pasca şi celelalte prăjituri pe care le-aţi pregătit pentru Paşte trebuie înlocuite cu fructe proaspete, precum lămâia, merele, portocalele, kiwi şi pomelo.
Pentru ca organismul dumneavoastră să-şi recapete energia şi buna dispoziţia de dinainte de Paşte, oferiţi-i cu generozitate alimente cu multă vitamina C, lichide şi antioxidanţi. În perioda detoxifierii, şi nu numai, nu uitaţi de cei doi litri de apă plată, căci numai astfel toxinele vor fi eliminate rapid, iar organismul se va trezi la viaţă.
Şi dacă iubiţi mişcare, sportul în general, nu ezitaţi să treceţi pragul unei săli de sport, căci efortul fizic este bun pentru trup, suflet şi psihic.
Pentru persoanele care sunt mai „leneşe“ sau care nu îmbrăţişează cu inima deschisă fitness-ul, se recomandă jumătate de oră de mers pe jos zilnic, iar rezultatele se vor vedea imediat.
Sportul poate fi completat cu masaj, băi calde, saună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS