16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPlăcintă cu mere şi piersici

Plăcintă cu mere şi piersici

Ingrediente (pentru 8 porţii): 800 g bucăţi de mere din compot, 450 g piersici din compot, o jumătate de linguriţă de praf de scorţişoară, 60 g zahăr, două foi de aluat pentru prăjitură congelat (cu dimensiunea de aproximativ 25×25 cm), un gălbenuş de ou bătut, frişcă groasă ori budincă, pentru a fi servită împreună cu plăcinta.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 190°C. Într-un castron amestecaţi merele şi piersicile din compot, scorţişoara şi două linguri de zahăr. Puneţi o foaie de plăcintă într-o tavă de copt cu diametrul de aproximativ 20 cm şi îndepărtaţi aluatul care este în exces. Puneţi combinaţia de fructe din compot peste foaia de plăcintă. Cu ajutorul unei pensule ungeţi marginile cu gălbenuşul de ou bătut. Aşezaţi cu atenţie cealaltă foaie de plăcintă peste umplutură. Uniţi marginile aluatului astfel încât plăcinta să se „închidă“ şi îndepărtaţi excesul de aluat. Cu furculiţa, înţepaţi din loc în loc aluatul de deasupra. Ungeţi plăcinta cu ce a mai rămas din gălbenuşul de ou şi presăraţi pe ea restul de zahăr. Daţi plăcinta la cuptor şi lăsaţi-o timp de 25 de minute, apoi acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi continuaţi coacerea timp de 15-20 de minute sau până când se rumeneşte. Lăsaţi-o să se răcească timp de 10 minute, apoi serviţi împreună cu frişcă sau budincă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS