20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCele mai apreciate restaurante din Londra

Cele mai apreciate restaurante din Londra

Decoruri de vis realizate de cei mai renumiti designeri ai momentului, atmosfera romantica sau avangardista si mai ales o gama larga de preparate culinare capabile sa satisfaca cele mai exigente gusturi. Exista la Londra câteva restaurante care in timp si-au câstigat faima in intreaga lume, devenind locuri cautate atât de localnici, cât si de turisti.


„Plateau“ – o panorama de vis


Intr-un decor foarte modern semnat de echipa designerului englez Terence Conran, restaurantul „Plateau“ seamana parca cu unul dintre cele mai luxoase localuri din Manhattan. Peretii restaurantului sunt in intregime din sticla, ceea ce permite clientilor sa admire o impresionanta priveliste de la cel de-al patrulea etaj al centrului comercial Canada Place, locul unde este amplasat localul. Bucatarul sef de la „Plateau“, Tim Tolley, propune celor care se hotarasc sa treaca pragul restaurantului o bucatarie moderna de inspiratie franceza.


„Fifth Floor“ – pentru a vedea si a fi vazut


Restaurantul „Fifth Floor“ este situat la ultimul etaj al magazinului londonez Harvey Nichols, un adevarat templu al modei si al frumusetii, unde pot fi gasite colectiile celor mai mari creatori de moda. „Fifth Floor“ este cel mai apreciat restaurant al cartierului Knightsbridge. Privelistea asupra capitalei engleze pe care o ofera este si ea una de neuitat. O particularitate a acestui local este aceea ca peretii incrustati cu fibre optice isi schimba culoarea pe parcursul serii.


„Criterion Grill“ – atmosfera de poveste


Situat in cartierul Piccadilly Circus, restaurantul „Criterion Grill“ este administrat de unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din lume, Marco Pierre White. Decorul si cladirea in care se afla restaurantul amintesc parca de palatele din „1001 de nopti“. Considerat unul dintre cele mai sic restaurante ale cartierului, englezii il aprecieaza pentru atmosfera romantica prin care este caracterizat, dar si pentru calitatea preparatelor pe care le ofera.


„Fifteen“ – restaurantul unui bucatar rebel


In urma cu patru ani, telespectatorii englezi urmareau aventurile unui tânar bucatar care incerca sa-i atraga catre arta culinara pe tinerii cu probleme si care isi prezenta proiectul foarte ambitios de a deschide un restaurant. In prezent, localul sau este unul dintre cele mai cautate din Londra, rezervarile pentru o masa aici facându-se cu câteva saptamâni inainte. Bucataria pe care o propune Oliver este una cu puternice influente mediteraneene.


„Fish“ – specialitati din peste intr-un decor industrial


Cine isi putea imagina ca in centrul cartierului Borough Market se va deschide un restaurant in interiorul unei uzine dezafectate, ce va cuceri inima londonezilor? Renovat si redecorat, insa pastrând ceva din atmosfera initiala, „Fish“ este locul ideal pentru iubitorii preparatelor din peste.


„Sketch“ – bucatarie avangardista


Infiintat in anul 2002 de Mourad Mazouz si de bucatarul Pierre Gagnaire, „Sketch“ a devenit rapid unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Londra. Impartit in patru sali distincte (Sala de lectura, Galeria, Poiana si Salonul), restaurantul satisface gusturile culinare ale celor mai exigenti clienti. Bucatarul Pierre Gagnaire a incercat sa adapteze bucataria franceza stilului alimentar al englezilor, iar incercarea sa s-a bucurat de mare succes.


„The Zetter“ – o versiune moderna a bucatariei italiene


Situat la coltul unei stradute din cartierul Clerkenwell, considerat cartierul artistilor, al designerilor si arhitectilor, „The Zetter“ ocupa un imobil in care a functionat cu mult timp in urma un depozit. In acelasi timp hotel si restaurant, „The Zetter“ se bucura de o clientela ce aprecieaza bucataria moderna cu accente italiene. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS