20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Carul din Stele“, premiat pentru traditionalism

„Carul din Stele“, premiat pentru traditionalism

Anul trecut, la sfârsitul lunii februarie, echipa restaurantului craiovean „Carul din stele“ se intorcea de la Festivalul International „Pomana Porcului“ de la Balvanyos cu premiul al treilea si cu intentia ca la cea de-a doua editie, din 2007, sa iasa invigatoare. Asa s-a si intâmplat. La editia a doua a Festivalului, echipa craioveana a câstigat premiul special pentru mod de preparare traditional.


La aceasta editie a Festivalului International „Pomana Porcului“ s-au inscris 15 echipe, sapte din România, cinci din Ungaria, doua din Slovacia si una din Germania. S-au acordat opt premii, pentru cele mai diverse categorii – pentru mod de preparare traditional (adjudecat de echipa craioveana), pentru cele mai multe preparate gatite, pentru cele mai afumate preparate, pentru inventivitate…


In limita de timp (cinci ore) impusa de organizatorii concursului, echipa olteana a pregatit nu cinci preparate (cât era cerinta minima a concursului), ci 12, printre care: toba, lebar, muschi tiganesc, muschiulet umplut, trandafiri tocati la barda, cârnati oltenesti, pomana porcului, carne la galeata, costita fiarta si afumata, sunculita, platourile de prezentare fiind completate cu muraturi asortate, zaibar si tuica olteneasca.


Echipa si-a adaugat la colectie o alta cupa, o noua medalie si un porcusor in miniatura (mascota festivalului) pentru a-i tine companie celui de anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS