22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRestaurante la moda in New York

Restaurante la moda in New York

La New York exista restaurante dedicate bucatariilor din lumea intreaga. Aflate la un colt de strada, in cladiri obisnuite fara pretentii sau in imobile in care luxul este la el acasa, conduse de bucatari de renume sau nu, decorate de specialisti sau dupa propriul gust al patronului, localurile newyorkeze se intrec in a-si câstiga clientii. O parte dintre ele au devenit adevarate institutii de-a lungul anilor, in timp ce altele si-au facut de curând o intrare spectaculoasa pe piata. Potrivit celei de-a doua editii a lucrarii „Cool restaurant New York“, exista câteva restaurante ce pot fi considerate la moda.


„66“


„66“ este un restaurant cu specific chinezesc extrem de modern, situat la parterul unei foste uzine de textile. Designerul Richard Meier a creat special pentru acesta locatie un decor bazat pe obiecte in miniatura realizate din sticla si otel. Un element inedit al acestui restaurant este acela ca bucataria este separata de sala de mese printr-un acvariu de mari dimensiuni, astfel incât clientii pot vedea modul in care le sunt preparate felurile de mâncare comandate. Restaurantul „66“ este cunoscut in New York mai ales in rândul iubitorilor de mâncare chinezeasca.


„Mercer Kitchen“


Este restaurantul hotelului „Mercer“. Sala principala de mese a localului se afla sub celebrul trotuar cu pavajul din fier si sticla din cartierul Soho. Peretii din caramida ofera o ambianta deosebita locului. Clientii acestui restaurant au posibilitatea de a alege dintr-o gama variata de specialitati ale bucatariei americane moderne.


„Keens Steakhouse“


Fondat in anul 1885, „Keens Steakhouse“ este unul dintre restaurantele tipic newyokeze si este extrem de apreciat de localnici, si nu numai, pentru fripturile preparate aici la inceputul secolului trecut, dar si pentru ambianta pe care o ofera. Cu colectia sa de 90.000 de pipe expuse pe tavanul localului, „Keens Steakhouse“ aminteste de aceasta traditie engleza a secolului al XVII-lea de a fuma pipa. Adeseori, clientii obisnuiau sa-si lase la bar pipa considerata a fi prea fragila pentru a fi transportata in geanta. Toate pipele expuse la „Keens Steakhouse“ au fost folosite de clienti dupa ce au servit masa. Aici se afla si pipele unor oameni cunoscuti precum Théodore Roosevelt, Albert Einstein sau cea a generalului Douglas MacArthur.


„Peasant“


Chiar daca numele pe care il are restaurantul este inspirat din cuvântul frantuzesc „paysan“ (taran), la New York este numele unui restaurant italian foarte apreciat de localnicii aflati in cautarea unei atmosfere destinse. Situat intre cartierele Soho si Little Italy, acest local propune clientilor specialitati preparate in cuptorul sau de caramida. Meniul restaurantului se schimba frecvent. Acesta este scris in limba italiana, insa pentru chelneri este o adevarata placere sa traduca numele preparatelor si sa le ofere clientilor explicatii in legatura cu acestea.


„Spice Market“


In acest restaurant din cartierul Meatpacking District din New York, bucataria specifica Asiei de sud-est este la ea acasa. Proprietarul Jean-Georges a apelat la serviciile designerului francez Jacques Garcia pentru a decora localul in asa fel incât sa-i ofere o atmosfera ce te transpune in aceasta zona a globului plina de un farmec aparte. Jacques Garcia a asezat cu grija in sala de mese a restaurantului o serie de obiecte aduse chiar din Asia de sud-est.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS