22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVara - sezonul picioarelor „la vedere“

Vara – sezonul picioarelor „la vedere“

Fuste mini, pantaloni scurti, costume de baie…, orice am face, vara e mereu la fel: picioarele sunt mereu la vedere. Si chiar daca un bronz natural da si el oricând o mâna de ajutor, foarte multe doamne nu reusesc sa isi aprecieze gambele la justa valoare.


Inamicii picioarelor sunt multi: de la forma lor naturala, cu pulpe un pic prea dezvoltate, genunchi un pic iesiti in afara, talpi nu tocmai de Cenusareasa, ca sa nu mai vorbim de drama celulitei si a vergeturilor si de lupta impotriva parului in plus. Pe scurt, este clar: in cazul doamnelor, ingrijirea picioarelor necesita mult timp si bani, iar rezultatele nu sunt intotdeauna cele mai fericite. Astfel ca nu este deloc de mirare „tabloul“ oarecum dramatic ce se prefigureaza dintr-un studiu realizat de revista italiana Salute Naturale, pe un esantion de aproape 1.000 de femei, cu vârste cuprinse intre 20 si 50 de ani. Pentru cele mai multe dintre acestea, o plimbare in bikini sau intr-o pereche de pantaloni scurti pare o misiune imposibila. O data cu sosirea verii, picioarele devin o adevarata obsesie. O femeie din patru incepe sa intre in criza inca de când isi pregateste geamantanul pentru vacanta. Pentru 11 la suta in schimb, picioarele sunt o obsesie 365 de zile.


Complexul picioarelor imperfecte


Complexul picioarelor imperfecte este o fobie alimentata de modele intangibile care vin din lumea mass-media. Din câte se pare, pentru 28 la suta dintre respondente, picioarele ideale trebuie sa fie neaparat subtiri si tonice, pentru 19 la suta este necesara o piele neteda si matasoasa, in timp ce 13 la suta viseaza la niste picioare lungi de top model, iar noua la suta si-ar dori niste talpi ceva mai mici si mai subtiri. Defectele pe care femeile le remarca frecvent la picioarele lor sunt prezenta celulitei, remarcata de 61 la suta dintre respondente, vergeturile, 53 la suta, picioarele strâmbe, 48 la suta, pilozitatea, 43 la suta, genunchii pronuntati, 45 la suta, varicele, 24 la suta, asa-numite pulpe de fotbalisti, 16 la suta. Când vine vorba de frumusetea propriilor picioare, doamnele nu par a se uita la bani. 55 la suta dintre ele au grija sa aiba permanent diferite creme si produse cosmetice, 48 la suta folosesc ceaiuri depurative, 44 la suta fac gimnastica sau merg cu bicicleta, 36 la suta urmeaza diferite tratamente de infrumusetare, iar 27 la suta merg la saloanele de masaj.


Frumusetea picioarelor, o prioritate


O doamna din trei este dispusa sa renunte la fuste mini si pantaloni scurti, preferând rochii si fuste lungi, din dorinta de a-si ascunde defectele. De altfel, sanatatea si frumusetea picioarelor nu sunt o problema ce trebuie neglijata si nici nu trebuie sa recurgeti la solutii de ultim moment, care au efect temporar. De exemplu, pentru a combate celulita exista pe piata foarte multe produse, majoritatea dintre ele tonifiante si care confera elasticitate pielii. Combinate cu un masaj viguros, astfel de produse chiar daca nu remediaza total, cel putin imbunatatesc situatia. Si venele varicoase, flebitele si capilarele dilatate pot fi tratate cu creme si geluri pe baza de extrase naturale. Alt tratament eficient ar putea fi hidromasajul. Pentru a se mentine picioarele sanatoase, trebuie sa va amintiti câteva reguli de aur. Mai intâi de toate, trebuie sa mergeti pe jos cel putin o jumatate de ora pe zi pentru a va mentine gambele in miscare. In plus, aveti grija ca acul cântarului sa nu urce prea mult, pentru ca obezitatea contribuie la aparitia si agravarea varicelor. In timpul somnului, aveti grija sa tineti membrele inferioare ridicate cu 7-8 centimetri, de exemplu sprijinându-le pe o perna. In timpul zilei, purtati haine comode si racoroase si folositi incaltaminte adecvata, evitând tocurile prea inalte, dar si cele prea joase si pantofii foarte strâmti si cu vârful ascutit. In plus, evitati tutunul, pentru ca tigarile obtureaza caile circulatorii si blocheaza vasele sanguine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS