22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinZece sfaturi pentru a va proteja ochii de soare

Zece sfaturi pentru a va proteja ochii de soare

Designerii in materie de ochelari de soare lanseaza in fiecare vara modele noi si atragatoare, pe gustul oricui. Nu stati pe gânduri si completati-va garderoba cu o pereche indrazneata de ochelari, dar, inainte de toate, asigurati-va ca lentilele va protejeaza eficient de razele UV. Site-ul eva.ro va arata cum puteti fi in pas cu moda aparându-va totodata ochii!


1. Scump câteodata inseamna mai bun, nu insa si in cazul ochelarilor de soare. Ceea ce conteaza in privinta ochelarilor de soare este gradul in care lentila filtreaza radiatiile UV. Când va cumparati ochelari, interesati-va in primul rând care este nivelul de protectie UV.


2. Pentru a va proteja suta la suta ochii impotriva razelor nocive UV, trebuie pe lânga ochelari sa purtati o palarie sau o sapca.


3. Incercati sa evitati sa stati afara intre orele 11.00 si 15.00, perioada in care razele solare sunt nocive la maximum.


4. Când va alegeti ochelarii pentru condus, asigurati-va ca sunt inclusi in categoria de filtru cuprinsa intre 0 si 3. O lentila care prezinta 4 la categoria de filtru va fi prea intunecata. Nu purtati niciodata ochelarii de soare pe timp de noapte sau in conditii de vizibilitate redusa.


5. Ochelarii de soare ideali absorb inclusiv radiatiile vizibile. Datorita acestui lucru, ochelarii cu protectie privind radiatiile vizibile pot fi purtati o mare perioada de timp, fara ca ochiul sa se simta obosit.


6. Lentilele zgâriate imprastie lumina solara si determina incordarea ochiului pentru a vedea clar prin aria zgâriata. Aveti grija de ochelarii dumneavoastra. Ei trebuie curatati cu apa si cu sapun sau cu un curatator special.


Nu trebuie stersi ochelarii cu hârtie igenica pentru ca exista riscul producerii zgârieturilor. Solutia este sa folositi o bucata de piele de calitate, de preferat una care este fabricata pe baza de microfibre.


7. Persoanele care au recurs la utilizarea lentilelor de contact trebuie sa stie ca pot opta si pentru adaugarea unui filtru de protectie UV.


8. Nuanta inchisa a ochelarilor de soare nu reprezinta si gradul de filtrare a razelor UV. Ochelarii care sunt mai inchisi la culoare pot permite razelor UV sa intre in ochi, pentru ca, datorita nuantei intunecate, pupila ochiului se dilata mai mult decât se intâmpla in mod obisnuit.


Nu este suficient sa va cumparati ochelari cu lentile intunecate. Asigurati-va ca inainte de toate ei va ofera o buna protectie UV.


9. In cazul in care purtati ochelari de vedere, puteti ruga medicul oftalmolog sa va prescrie inclusiv ochelarii de soare.


10. Este indicat sa faceti controale regulate la ochi. In acest mod orice afectiune oculara cauzata de lumina solara poate fi detectata din timp si tratata eficient.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS